recenzije

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

banner
banner

recenzija

8. 5. 2016  Avulsed - Altar Of Disembowelment   (Xtreem Music, 2015)
Dobrodošla doza španske brutalnosti pred novim, bojda kar dvojnim albumom.

Medtem ko čakamo na nov, dvojni album zasedbe Avulsed, s katerimi bodo obeležili častitljiv jubilej, se spomnimo septembra 2015, ko je izšel EP zasedbe, naslovljen Altar Of Disembowelment.

Poznavalci Davea Rottena in ekipe veste, da boste dobili izredno brutalen vokal, ki ga Dave odlično vzdržuje že od kultnega plošča Carnivoracity dalje, nalezljive riffe, ki so prepleteni z zapuščino pirenejske ljubezni do melodičnih likov, razgibane bobne in še kaj. Teksti seveda obujajo vse najbolj krvavo, zlo in morbidno v človeški domišljiji in drugod, a pri Avulsed pač res ne pričakujem socialno-kritičnega komentarja. Tu pač najebeš na nagravžen način in to je to.

Zvok je kot se pri Avulsed spodobi, izredno jasen in dober, pri tem pa plošček ne izgubi na moči. Za kar je odgovoren nihče drug kot Dan Swanö. Naslovnica ni nič kaj prizanesljiva, za kar je poskrbel Juanjo Castellanjo, zanimivo pa je, da je avtor besedil underground legenda Rogga Johansson (Ribspreader, Paganizer, Down Among The Dead Men), ki pa ni nič kaj bolj izviren od recimo Chrisa Barnesa.

Zadeva je všečna, kratka, zaokroži pa jo še priredba Neon Knights od Black Sabbath, ki seveda s krulečim vokalom zveni čudno, a treba je razumeti, da je Rotten velik fan metala nasploh (samo preverite, kake vse bende ima na svoji založbi Xtreem Music) in tukaj mu človek lahko samo pokima v pozdrav. Kurc, če smo pri Cannibalih preživeli Zero The Hero

Čakanje na prihajajoč dvojni album, ki so ga pravkar začeli financirati s kickstarter kampanjo, je tako lažje in slajše, ne pozabite pa tudi na odlični zadnji album Ritual Zombi in na reizdani klasiki Carnivoracity ter Stabwound Orgasm.

twitter facebook