recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

7. 10. 2012  Enabler - All Hail the Void  (Southern Lord Records, 2012)
In če so že prisotni crust/d-beat/HC, … deli in omemba Black Breath potem lahko že sami sklepate, da je prisoten tudi kakšen Dismember del, katerega pa, verjemite, da dobite v večini skladb.

Verjetno je pevec in gonilna sila skupine, Jeff Lohrber Enabler, vedel kaj potrebuje ekstremna scena (katera vsebuje HC, crust,…), ko je leta 2009 ustanovil skupino. In po treh letih mu pri uresničevanju sanj pomaga nobena druga založba, kakor Southern Lord.

In če ste eden izmed tistih, ki ste skupino spremljali že od samega začetka (Eden Sank To Grief iz 2009), potem veste, da njihova diskografija v pičlih 3 letih obsega precej izdaj in bilo je že kar naporno slediti vsaki novi izdaji in preden smo si lahko do konca oddahnili od ''splita'' z Ambassador Gun izpred 2 mesecev (3. split izdelek v letošnjem letu, ostala dva sta izšla na začetku leta - eden z sludge norci Drainland, drugi pa z mentalno odsotnimi Yautja), je pred nami nov album All Hail the Void.

In preden vam predstavimo All Hail the Void se verjetno vsi sprašujete, kdo so Enabler? Če ste v preteklosti mešali stile in nekako oboževali ''fucked up noise'', vam ime Harlots ni tuje. In če vam sedaj še vedno ni prav nič jasno, kaj so imeli Harlots skupnega z Enabler, vam na hitro obrazložim.

Člani skupine Harlots so, ne glede na mešanje grindcora ter tehničnega death metala, imeli skrivno željo po temačno obdelanemu HCju (dobro pomešanem s crustom in ostalimi podzvrstmi) in tako je takoj po razpadu skupine Harlots, bobnar Jeff Lohrber ustanovil Enabler (čeprav je bil fant aktiven tudi v skupinah, kot so Today Is the Day, Bodies in the Gears of the Apparatus, Amora Savant ter Eyes Upon Separation). In če vas Lohrber ni prepričal, naj vas potem prepriča dejstvo, da se je tokrat za bobnarski stol usedel Andy Hurley, katerega vsi bolj poznate od odurne skupine Fall Out Boy (ampak v tem primeru bomo rekli Andy Hurley, oseba ki je za seboj pustila pečat v skupinah, kot so Racetraitor, Killtheslavemaster, Arma Angelus, …)

Torej nekatera dejstva so vam vsaj približnoj jasna in sedaj pa vas verjetno zanima glasba. Kaj je na All Hail the Void posebnega? Verjetno vse? Drži!! Album je pisan na kožo vsem, ki obožujete skupine, kot so Black Breath in pri All Hail the Void je podobnost bližja, kakor kadarkoli prej (mogoče malo več crust ter HC vložkov, ampak okvirno podobni).

Pri nekaterih skladbah je občutna tudi kakšna noviteta, recimo pri No Deliverance dobimo novodoben navdih, pri kateremu se vidi, da je skupina na trenutke posvojila zvok novega časa (ampak v dobri luči), močno bobnanje, ki pri enemu delu že hoče preiti na breakdown, ampak se vse skupaj srečno konča le s prehodom. Definitivno je potrebno tudi omeniti skladbo False Profi, pri kateremu je uvodni d-beat in delno tudi crust pridih več kot le dobrodošel in potem black metal izpad (kar bi bilo čudno, da ga ne bi bilo, kajti pri takšnih skupinah kot je Enabler je zadeva obvezna).

In če so že prisotni crust/d-beat/HC, … deli in omemba Black Breath, potem lahko že sami sklepate, da je prisoten tudi kakšen Dismember del, katerega pa, verjemite, da dobite v večini skladb.

Verjetno vam je do sedaj že jasno, da vse kar izda založba Southern Lord, je praktično zlata vredno in pri tej izdaji je zadeva tudi jasna. All Hail the Void že od samega začetka poslušanja dobi status kultnega albuma in je ena izmed boljših izdaj letošnjega leta.

twitter facebook