recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

5. 10. 2014  Of Feather And Bone - Adorned In Decay  (Hydrogen Man Records, 2014)
Ni mira, ni vere, ni boga…. je samo Of Feather And Bone ter album Adorned In Decay.

Človeštvo ima več kot le en razlog za jezo in če se kot državljani Slovenije obrnemo na trenutno stanje v naši državi, lahko trdimo, da že mejimo na agresijo. Logično je, da se nam v prihodnosti ne piše ravno dobro in če se bomo kot tipičen slovenski narod zapirali pred realnostjo, potem je prihodnost žal začrtana.

Mogoče se sprašujete, kakšna je tukaj povezava oz. kaj je praktično pomen vsega tega, ker konec koncev tukaj smo tukaj zaradi glasbe. Ali pač?!

Povezava med Of Feather And Bone ter zgornjim uvodom je…..jeza nad religijo, kot jeza nad verskimi inštitucijami, ki zatirajo svoje ''ovce'', katere jim slepo sledijo (kar je logično po pogledu na naslovnico).

Of Feather And Bone ni novost in ni nekaj pričakovanega in tipičnega…, je posebnost, ki že ni pustila dihati pri prvi izdaji iz leta 2012, imenovani False Healer, in se pri trenutni Adorned In Decay samo še stopnjuje.

Poglejmo…

Za uvod na Of Feather And Bone ponudijo skladbo imenovano The Blinding Light, ki že v prvih vdihljajih pokaže bes v sklopu žanrskega miksa med zmetaliziranem HCjem, grindcorom in pa kančkom black metala.

Prva asociacija so definitivno Pulling Teeth, ampak se vse skupaj precej preliva iz enega žanra v drug, kar bi nekako najbolj opisal kot Pulling Teeth v Rotten Sound hitrosti, ki preigravajo black metal, smer zadnji album skupine Marduk.

Vključujejo vse elemente žanrov, ki gojijo omenjeno jezo in bes, kar se posledično občuti tudi pri besedilih, kjer pljuvajo čez zgoraj navedeno religijo ter verskimi inštitucijami.

Če pričakujete v preostalih 4 skladbah (Forsaken, Deprviation, Adorned In Decay ter Desolation) kakšno milino, se motite, kajti agresija, bes, jeza in božji srd se samo še stopnjujejo.

Gre za estetiko ekstremne glasbe, ki sicer prejme vrhunski rezultat pri meni enako mislečih, a verjamem, da bo všeč tudi tistim, ki si zadevo za sedaj ogledujejo s strahom in od daleč.

Ni mira, ni vere, ni boga…. je samo Of Feather And Bone ter album Adorned In Decay.

twitter facebook