recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

26. 3. 2016  Rotten Sound - Abuse To Suffer  (Season Of Mist, 2016)
Veste tisto šalo o najdaljšem komadu vseh časov?

Odgovor je, da najdaljši komad vseh časov imajo legendarni AC/DC, saj ga špilajo že 40 let. No, pri grindcoru lahko vzamemo podobno šalo, vstavimo v odgovor ime večine grind bendov in zdaj je pač to ime Rotten Sound.

Finski grinderji so torej prek založbe Season Of Mist ponudili nov album, ki ne ponuja – razen mogoče temnejšega vokalnega odtenka kot smo ga vajeni pri njih – nič novega.

N.i.č.

OK, boste rekli, saj je to grindcore. In imate prav. Grindcore je vedno bil mišljen kot skupek kratkih, družbeno kritičnih pesmi, na maksimalni hitrosti.

In to tudi dobite na plati Abuse To Suffer. Vse od naštetega. Kar pa pri Rotten Sound pričakujemo in dobimo že od mini LP-ja Psychotic Veterinarian dalje. Verjamem, da pravi RS sledilci ločite izjemno natančno med komadi nove plate, a jaz z izjemo tistega malce sludge obarvanega singla, nimam pojma, kdaj se konča en, kdaj se začne drug komad in kakšna je sploh razlika. Po prvih 5 komadih vse skupaj postane en velik ZAOBUAOGAJFLDJFALJFKDSKFŠ.

Ampak – a je to nujno slabo?

Niti najmanj.

Rotten Sound so namreč Rotten Sound. Zvesti formuli že od samega začetka, povedo vse v manj kot 3 minutah (v povprečju so komadi glih kakšno minuto in pol dolgi), pri tem so hitri, nabriti in še zdaj mi ni jasno, kako po skorajda 20 letih še vedno znajo narediti dober, pa čeprav klišejski grind riff.

Nabavite, ako ste glih zbiralec. Ako pa vam ni nuja, lahko vedno posežete po katerikoli drugi njihovi plati in dobili boste prav isto.

twitter facebook