recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

20. 10. 2013  Misery Signals - Absent Light  (Basick Records, 2013)
Je nekakšen dokaz, da se novitete na metalcore sceni spreminjajo na slabše, in nam stari mački skušajo dokazati, da ni vse v tistem, kar počnejo ''trendovske'' skupine, kot so recimo Bring Me The Horizon.

5 let odsotnosti je v času internetne mladine ogromno. Je doba, kjer marsikdo v tem času pozabi na določene skupine in kaj hitro najde nadomestilo v drugi – ker roko na srce, jih je ogromno. In tako so v tem času Misery Signals pri marsikomu padli v pozabo. Razlog za čakalno dobo je seveda pri članih samih. Od odhodov članov, pomanjkanja elana in delovnih ambicij, pa vse do osebnih težav, s katerimi se soočamo vsi.

Kaj vse se zgodi v 5 letih vemo vsi in če ne drugega lahko zgodbo o vrnitvi nazaj na sceno priredimo sami, in sicer so Misery Signals bili priča prihodu metalcore skupin, ki so bile obupne in so si rekli, da bodo temu naredili konec. Se vrnili, oboževalce prosili za pomoč pri zbiranju denarja v višini (50000 dolarjev - resnica) in naredili nov album imenovan Absent Light, katerega pa…

…odpre skladba A Glimmer Of Hope. Obetavni post rock vložki z dodatkom igranja klavirja se skozi 2 minuti držijo ene melodije. Po dobri minuti pa kaj hitro prejmemo močan, udaren in prepoznaven vokal iz ozadja. Dve minuti dobrega in obetavnega uvoda, kar nam da vedeti, da od albuma lahko pričakujemo kar dosti.

In res, pri drugi skladbi Shadows And Depth prejmemo prepoznavnost skozi začetne post rock vložke, ki se skozi skladbo preoblikujejo v tisti značilen progresiven metalcore, ki smo ga bili vajeni v preteklosti. Je eno samo uživanje v kompleksnem igranju in post rock sanjarjenju, ki ga dobro nadgradi in izoblikuje brutalen vokal. Je tisto, kar ste pogrešali in želeli.

Skladba št. 3 pa nas vrne nazaj na album Controller, kjer je zadeva precej lična skladbam na omenjenem albumu. Je enakega recepta in enako dobra kot ostale skladbe.

Pri Absent Light pa bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki so sceni sledili dobrih 10 do 15 let nazaj, in sicer pri vokalnem gostovanju. Težko verjetno, ampak je resnično, da pri skladbi Carrier prejmemo gostovanje Matthewa Mixona iz izredno pogrešanih 7 Angels 7 Plagues (skupina, v kateri so bili tudi člani Misery Signals) ter Todda Mackeya iz HC zasedbe With Honor.

Absent Light ni inovativen album, ki nam ponuja nepričakovane novosti, saj je tisto, kar smo hoteli in od Misery Signals vedno pričakujemo in bomo tudi dobili. Je nekakšen dokaz, da se novitete na metalcore sceni spreminjajo na slabše, in nam stari mački skušajo dokazati, da ni vse v tistem, kar počnejo ''trendovske'' skupine, kot so recimo Bring Me The Horizon.

twitter facebook