recenzije

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

Within Destruction

D E A T H W I S H

AmenRa

VI

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

banner
banner

Koncertne napovedi

Taake, Bölzer, One Tail One Head, Slegest

Datum: 
18. 10. 2018
Ura: 
19:00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta!
Dobi se jih prek On-Parole na spodnji povezavi, v trgovini Truga in v Orto baru!

Oktobrska blackmetalska brezkompromisnost

18. oktobra bo Orto Bar deležen prav posebne, a temačne časti - vračajo se Taake.

Norveški black metal kult, ki tako besedilno kot glasbeno že od začetka ruši določene norme tega drugače precej nepredvidljivega in netradicionalnega žanra ekstremne glasbe, že od zgodnjih devetdesetih let buri duhove. Hkrati surov in mističen kot pokrajina, iz katere izhaja, je Taake (norveško: megla) utelešenje divjega duha frontmana in ustvarjalnega jedra, Hoesta. V sedmih albumih je možakar ustvaril tako klasične black metal stvaritve, kot mnoga odstopanja od formule - vsi seveda pomnimo pesem Myr, v kateri je uporabil med drugim tudi banjo. Trenutni album, Kong Vinter, ki je izšel konec lanskega leta, je premik v bolj hipnotične black metal vode, ki pa jih - tako na ploščku kot v živo - popestri umazanija in klasičnih Hoestov ''UGH!''.
Zadnja leta pa svet navdušuje švicarski black metal duo, Bölzer. Ime ima več prevodov, a bend pravi, da gre za napad sile kaosa, sile smrti, sile življenja. Je neusmerjena, brez vnaprej predvidljivih posledic. To ne pomeni, da je nastop ali glasba Bölzer kaos in velik ''šundr'' - je moč, je energija, je nekaj, kar morate videti in doživeti.

One Tail One Head stavijo na razvrat in prvinskost zgodnjega black metala, ki se spogleduje tako s ''sex, drugs, rock'n'roll'' kot z mističnostjo in temačnostjo. Temu dodajte dejstvo, da bend tvorijo člani zasedb Behexen, Black Majesty ter Altaar in to, da izdajajo predvsem EP-je, potem vam je jasno, da boste doživeli en orgazmični FOAD.

Koncert bodo odprli Slegest, norveški blackened doom metalci, ki so do zdaj izdali dva odlična albuma

TAAKE
https://www.facebook.com/taakeofficial/

BÖLZER
https://www.facebook.com/erosatarms/

ONE TAIL ONE HEAD
https://www.facebook.com/onetailonehead/

SLEGEST
https://www.facebook.com/slegest/

JOIN the Dirty Skunks BLACK METAL mailing list!


Primal Fear, Riot V, Existance

Datum: 
21. 10. 2018
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

IndiJanez & Veseli Dihurčki predstavljamo in vabimo!
Oktobrski čas za power metal

Hladnejši dnevi, a vroča srca power metalcev - tako že zdaj lahko opišemo prihajajoči power metal event, ki bo Sloveniji predstavil kultne nemške nažigače Primal Fear in legendarne ameriške power metal norce Riot V.
Primal Fear so nemški odgovor na Judas Priest, so Accept na potenco, so Manowar na speedu in so tako metal, da gotovo najdejo zase novo mesto v periodnem sistemu elementov v sekciji težkih kovin. Bend je 21 let nazaj ustanovil nekdanji član kultnih Gamma Ray, ki je potem šel celo na avdicijo Judas Priest, Ralph Scheepers. A bogovi metala so hoteli, da Ralph hodi svojo pot in tako je nastal kultni nemški power metal bend, ki je Slovenijo že obiskal, gotovo pa je pustil svoj tevtonski pečat tudi drugod po Evropi in po svetu. Ralph pa ni sam - z njim je eden in edini bas kitarski norec, Mat Sinner, vodja kultnih Sinner. V bendu pa so še Tom Naumann (Sinner), Alex Beyrodt (Jorn) ter Francesco Jovino (Edge Of Forever). Njihovi komadi so metal, njihov življenjski način je metal, vse v zvezi s Primal Fear je METAL!
Z njimi pa bodo žgali eni najstarejših in najmočnejših bendov na svetu, ameriški Riot, ki so zdaj - ker so že 5. inkarnacija tega benda - znani kot Riot V. Avtorji albumov, kot sta Privilege Of Power ter Thundersteel, so eni najbolj znanih na sceni. Gre za odličen bend z vrhunskimi pesmimi in odličnimi glasbeniki, med njimi so najstarejši član zasedbe Riot, kitarist Mike Flyntz, basist Don Stavern, ki je nekoč igral v kultnih S. A. Slayer, kitarist Nick Lee iz Moon Tooth, vokalist Todd Michael Hall iz Jack Starr's Burning Starr ter bobnar Frank Gilchriest iz Liege Lord in Virgin Steel. Fuckin' A! Predstavili bodo svojo odlično vizijo ameriškega power metala in tudi trenutni album Armor Of Light.

PRIMAL FEAR
https://www.facebook.com/PrimalFearOfficial/

RIOT V
https://www.facebook.com/riotrockcity/

EXISTANCE
https://www.facebook.com/existanceband/

Vstopnice:

– 22 evrov v predprodaji,
– 25 evrov na dan koncerta.

Join the heavy metal mailing list on the link below!
http://eepurl.com/bDicir


Life Of Agony, BillyBio, All hail the Yeti

Datum: 
26. 10. 2018
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Life Of Agony je ena tistih zasedb, ki je zaslovela v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja ob boku newyorškim bendom, kot so bili Biohazard, Madball in Vision Of Disorder. Vsi trije omenjeni bendi (ter Life Of Agony kot taki) so takrat pod okriljem založbe Roadrunner Records z albumi Urban Discipline, Set It Off ter Vision Of Disorder prodirali v svetovni mainstream, mešanica urbano realističnih besedil, neuničljivega newyorškega groova in resnično energičnih koncertov je našla pot v srca mnogih. V tem oziru pa so Life Of Agony gotovo eden bolj izstopajočih bendov, saj so združili groove newyorškega HC-ja novejše ere (v smislu Madball in Biohazard) s temačnostjo enih in edinih Type O Negative ter Vision Of Disorder. 

Takrat so LOA presegli vsa pričakovanja z albumom River Runs Red, refleksijo urbane realnosti, ki je bila mračna, pesimistična in izjemno heavy. S hiti, kot so This Time, Through And Through, Method Of Groove ali pa Underground, so ostajali na vrhu lestvic, v živo pa je album zadel še toliko bolj, saj je bend z vsakim koncertom vedno dal vse od sebe.

A LOA niso nikoli počivali na lovorikah. Tudi poznejši albumi so zadeli žebljico v glavico, čeprav je sčasoma status klasike obdržal le prej omenjeni album River Runs Red.

Bend je vmes doživljal manjšo krizo, prenehal igrati, se nato vrnil močnejši, kar dokazuje tudi zadnji album A Place Where There's No More Pain, na katerem se med drugim predstavlja tudi nova bobnarka Veronica Bellino, ustaljena postava, ki pa jo tvorijo basist Alan Robert (znan tudi kot avtor stripov), kitarist Joey Z. in pevka Mina Caputo, pa še toliko bolj žge. In v živo

gotovo bo - to je gotovo koncert, ki ga ne smete zamuditi.
Vstopnice so že na voljo. 
 

Vstopnice:
– 22 evrov v predprodaji,
– 25 na dan!

Vstopnice na voljo prek On-Parole, v trgovini Truga in v Orto baru!


Hammerfall, Armored Dawn

Datum: 
31. 10. 2018
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

ReBUILT To TOUR

HAMMERFALL

ARMORED DAWN

31. 10. KINO ŠIŠKA

Early Bird vstopnice že v prodaji!!!


Horna, Blaze of Perdition, Iskald, Crest of Darkness, Black Faith

Datum: 
1. 11. 2018
Ura: 
19:00
Prizorišče: 
Trainstation Subart Kranj
Info: 

Vstopnice! 20 evrov v predprodaji, 24 evrov na dan koncerta!
Dobi se jih prek On-Parole na spodnji povezavi, v trgovini Truga in v Orto baru!

Blackmetalski dan mrtvih

Če se v Sloveniji še ni zgodilo, da je dan spomina na mrtve hkrati dan koncerta odličnih ekstremno metalskih zasedb, ki pojejo predvsem o temi in smrti, potem se bo to spremenilo letos.

1. novembra bodo namreč dan, zavit v dež, meglo, dolge procesije na pokopališčih, še bolj popestrili najprej finski manijaki Horna. Aktivni že od leta 1993 so do zdaj izdali 9 albumov, njihova glasba pa je primitivna, zla, težka in mučna. Ravno prav za 1. november.

Z velikim dodatnim veseljem pa najavljamo prihod poljskih temačnih ekstremnežev Blaze Of Perdition, ki v duhu zasedb Mgla, Over The Voids ipd. združujejo death in black metal, pri tem pa brezkompromisno utelešajo Pekel. Trenutno predstavljajo odlični aktualni album Conscious Darkness.
Kot ima pentagram pet krakov, bo tudi koncert, ki se bo odvil v kranjskem Trainstation Subartu, predstavil pet bendov. Dva smo že predstavili, sledijo pa še norveški Iskald, ki združujejo strašljive melodije in brezkompromisni thrash, maniakalni death blekkerji Crest Of Darkness, črno mašo pa bodo okrog 19.30 začeli Black Faith, satanikk black metalci iz Italije.

HORNA
https://www.facebook.com/HornaOfficial/

BLAZE OF PERDITION
https://www.facebook.com/blazeofperdition/

ISKALD
https://www.facebook.com/iskaldofficial/

CREST OF DARKNESS
https://www.facebook.com/crestofdarknessofficial/

BLACK FAITH
https://www.facebook.com/BlackFaithOfficial/


Fistula, Grime, Fierce

Datum: 
4. 11. 2018
Prizorišče: 
Channel Zero Metelkova Ljubljana
Info: 

FISTULA (ZDA, Patac Records)
Doom/Sludge/Sludgecore

FISTULA iz Ohia je bil sestavljen na koncu prejšnjega tisočletja. Glasbena partnerja Corey Bing in Bahb Branca sta skozi desetletji s pomočjo več različnih članov izdala nešteto albumov in deljenih CD-jev, z bendi kot so: -16-, SLOTH, HEMDALE, THE DISEASE CONCEPT & ACCEPT DEATH, če omenimo le nekatere. FISTULA je izvajalec, ki ga je nemožno kategorizirati, ker ga kombinacija elementov sludga, hardcora z "Bad Case of the Mondays" postavlja na tron doom / miserycora. Temu med drugim pritrjujeta tudi famozna glasbena revija Terrorizer in medmrežna Metalinjection.

https://www.facebook.com/fistula666/

https://www.patacrecords.bandcamp.com/album/the-shape-of-doom-to-cumm

GRIME (ITA, Argento Records)
Doom/Sludge

GRIME je trenutno verjetno najtežji italijanski bend. S svojim začetkom v drugem desetletju novega tisočletja, iz sestave bivših članov The Secret je kombinacija sludga in dooma "terorizirala" Evropo, s pomočjo bendov, kot sta -16- in Cough pa dobila imeniten odziv na pomembnejših festivalih kot Roadburn, Desertfest London, Heavy Days in Doomtown. Z novo izdajo na novi založbi Argento Records se je zvok še bolj metaliziral ter nasičil. "Circle of Molesters" dobiva izjemne recenzije v bolj relevantnih alternativno-glasbenih revijah po celem svetu, be prepared!

https://www.facebook.com/Grime666Grime/

https://www.grime666.bandcamp.com/

FIERCE (ITA)
Post/Black Metal/Sludge

Fierce se rodi z željo po pobegu iz primeža sodobne družbe v njenem zatonu – razdeljeni med Trstom, Benetkami in Padovo bend združi moči leta 2015, ko izbere nekaj elementov prejšnjih glasbenih projektov. "Ashes" je njihov prvenec, mešanica post metala in hardkora z ambientom black metala. Med hitrim in počasnim preigravanjem je izvajalec odločen, da naj
se glasba sploh ne bi smela omejevati ...

https://www.facebook.com/nobeastssofierce/

https://nobeastssofierce.bandcamp.com/

Vstopnice: 
https://www.on-parole.com/si/shop/view/fistula-grime-ljubljana-04-11-2018-ticket


Lelahell

Datum: 
8. 11. 2018
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Pekarna Gustaf Maribor

Beyond Creation, Gorod, Entheos, Brought by Pain

Datum: 
8. 11. 2018
Ura: 
19:00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Tehnično deathmetalski november z Beyond Creation

8. novembra, samo teden dni po black metalski maši s Horno in pet dni pred obiskom Aborted/Cryptopsy/Cytotoxin/Benighter, bodo Ljubljano obiskali kanadski tehnični death metalci, Beyond Creation – in kot taki zasedbi pritiče, ne bodo sami.

Beyond Creation so ime, ki se v krogu modernega death metala izgovarja z največjim spoštovanjem. Predstavniki kanadske ekstremne scene, kamor štejemo še Gorguts, Into Eternity, Cryptopsy, Neuraxis itd., so svojo pot pričeli leta 2005, do danes pa izdali tri odlične albume. Če obožujete death metal zanimiv, razgiban, progresiven, brutalen in kompleksen, potem so Beyond Creation prva izbira.

Poleg bodo prav tako zanimivi brutalneži Gorod iz Francije, varovanci kultne založbe Unique Leader Records, katerih že šest album, Aethra, izide oktobra.

Entheos so tudi nujni sestavni del tega odličnega paketa, saj ameriško zasedbo tvorijo člani zasedb Animals As Leaders, Animosity ter The Faceless. Še vedno promovirajo album Dark Future.

Koncert bodo odprli Brought By Pain, kanadski death metalci, ki jih tvorijo – zanimivo! – člani zasedb Beyond Creation ter Crimson Skull.!

BEYOND CREATION
https://www.facebook.com/BeyondCreationOfficial/

GOROD
https://www.facebook.com/GorodOfficial/

ENTHEOS
https://www.facebook.com/entheosband/

BROUGHT BY PAIN
https://www.facebook.com/broughtbypain/


Armored Saint

Datum: 
10. 11. 2018
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Močvara Zagreb
Info: 

Armored Saint, legendarna heavy metal zasedba iz Los Angelesa, prihaja 10. novembra v zagrebški klub Močvara v sklopu posebne turneje, na kateri bo v celoti odigrala kultni album »Symbol Of Salvation« iz leta 1991.


Annihilator

Datum: 
11. 11. 2018
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Boogaloo Zagreb Hrvaška

Zeal & Ardor

Datum: 
12. 11. 2018
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Dame in gospodje, predstavljamo zasedbo Zeal And Ardor, ki združuje black metal, blues, gospel in soul. 

Vodja projekta je švicarsko-ameriški Manuel Gagneux, ki ga poznate iz projekta Birdmask. Možakar je dobil – baje prek 4chana! – zanimiv izziv: naj ustvari fuzijo black metala in črnske spiritualne glasbe. Zeal And Ardor je rojen. Projekt je aktiven slabih 5 let, do zdaj pa so izdali 3 albume – najbolj aktualni je Stranger Fruit, kjer Gagneux prijetno, a hkrati surovo kaže, kaj je nov obraz ekstremnega metala. Miks glasbe je vsekakor nenavaden, zato se še dodatno priporoča spoznavanje tega benda; bodisi prek YouTube bodisi prek njihove uradne strani itd., najbolje pa je, da se ustavite na njihovem koncertu. Ne, ne zvenijo kot Ulver, ne zvenijo kot Ancient VVisdom, ne zvenijo kot Imperial Triumphant ali kot klasični Emperor, Arcturus itd. – čeprav bi lahko bili vse to. In še več.

VSTOPNICE! 15 evrov v predprodaji, 18 evrov na dan koncerta!
Dobi se jih že prek On-Parole!

ZEAL & ARDOR

https://www.facebook.com/zealandardor/

http://www.zealandardor.com


Aborted, Cryptopsy, Benighted, Cytotoxin

Datum: 
13. 11. 2018
Ura: 
19:00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

HELL OVER EUROPE!

JOIN THE DIRTY SKUNKS DEATH METAL MAILING LIST

Novembrski death metal večer

13. novembra se bodo v Ljubljani ustavili nori brutalneži Aborted, ki bodo septembra prek založbe Century Media izdali novi album. Svencho & Co. vam bodo pokazali, kako se streže krvava pojedina, kako dobro zvenijo brutalne litanije in kako v živo ni benda, ki bi zlahka presegel to, kar na odru počnejo Aborted.

A poskusili bodo kanadski legendarni tehničarji Cryptopsy, katerih ime se vedno izgovarja s spoštovanjem. Kanadska death metal scena je ena najbolj ekstremnih in brez Cryptopsy gotovo ne bi bilo bendov, kot so Beyond Creation, Augury, Quo Vadis, Archspire, Neuraxis itd. Flo Mounier in njegovi norci bodo pokazali, kaj je pravi kanadski tehnični death metal.

Če mislite, da boste imeli samo dva benda ''for your pleasure'', se motite. Koncert bodo dodatno oplemenitili francoski death grind norci Benighted, z velikim veseljem pa napovedujemo nemške brutalneže Cytotoxin, katerih zadnji album Gamageddon riše nasmeh največjega užitka na obraze vseh tistih, ki trdijo, da ljubijo brutalni in tehnični death metal.

13. novembra v Orto baru se bo torej zgodil death metal večer, katerega bomo pomnili še leta pozneje.

Vstopnice:
– 25 evrov v predprodaji,
– 28 na dan!

Vstopnice na voljo prek On-Parole, v trgovini Truga in v Orto baru!


Slayer, Lamb Of God, Anthrax, Obituary

Datum: 
23. 11. 2018
Ura: 
19:00
Prizorišče: 
Stadthalle Dunaj Avstrija

Winter Days Of Metal 2018 v. 2.0

Datum: 
29. 11. 2018
Ura: 
15:00
Prizorišče: 
Dvorana Danica Bohinjska Bistrica
Info: 

(vir: Paranoid Zine)

Na Winter Days of Metal nam tokrat ne bo treba čakati do novega leta, saj se festival v tretje vrača že konec novembra. Konkretneje se bo Winter Days of Metal 2018.2 odvijal od 29. novembra do vključno 1. decembra v Bohinjski Bistrici, znani pa so že tudi nastopajoči.

Headlinerji festivala so švedski black metal veljaki Marduk, škotski folk/power metalci Alestorm, francoski projekt Igorrrin ukrajinska black metal zasedba Batushka. Poleg njih so med potrjenimi bandi še češki goregrinderji Gutalax, norveška cover skupina Bömbers na čelu z Abbathom, finski death/black metal veterani Archgoat, islandska viking/folk metal godba Skálmöld, švedski black metalci Valkyrja, italijanska melodična black/doom metal zasedba Shores of Null, švedski progesivni/simfonični death metal band Nox Vorago, katalonski black/death metal novinci Atrexial in italijanska gothic metal skupina Animae Silentes.

Festivalske vstopnice so že na voljo v preprodaji po ceni 79 € (+provizija), organizatorji pa poleg glasbenega programa ponujajo tudi počitniške pakete z različnimi možnostmi nastanitve. Celotna ponudba športnih in drugih prostočasnih aktivnosti (wellness in smučanje) ter nastanitevje na voljo na tej povezavi


Winter Days of Metal 2018.2

Datum: 
29. 11. 2018
Ura: 
19:00
Prizorišče: 
Dvorana Danica Bohinjska Bistrica
Info: 

Na Winter Days of Metal nam tokrat ne bo treba čakati do novega leta, saj se festival v tretje vrača že konec novembra. Konkretneje se bo Winter Days of Metal 2018.2 odvijal od 29. novembra do vključno 1. decembra v Bohinjski Bistrici, znani pa so že tudi nastopajoči:

Marduk
Alestorm
Igorrr
Batushka
Gutalax
Bömbers
Archgoat
Skálmöld
Valkyrja
Shores of Null
Nox Vorago
Atrexial
Animae Silentes

 
Paketi (celotna ponudba je objavljena tukaj):

– vstopnica + nastanitev,
– vstopnica + nastanitev + smučarska vozovnica,
– vstopnica + nastanitev + wellness.

Več informacij na: https://www.winterdaysofmetal.com/