recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

Koncertne napovedi

Big Bad Wolf, Black Reaper

Datum: 
30. 1. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Kadilnica of Death: Koncert skupin BIG BAD WOLF in BLACK REAPER
Četrtek, 30. 1. 2020, Orto Bar, Ljubljana

Pridruži se Kadilnici of Death na Facebooku:
https://www.facebook.com/kadilnicaofdeath/

Konec januarja bo v Kadilnici od Death umazano kot ljubljanska plundra!
V Orto Bar se namreč vračajo stari mački v volčji preobleki, BIG BAD WOLF, ki v svoji glasbi mešajo heavy metal z umazanim rokenrolom, in čeprav volk pregovorno ne menja dlake, so Big Bad Wolf pred kratkim basista zamenjali za basistko, kako se obnese volkulja v tem tropu pivoljubcev, pa preverite v živo na koncertu!

Kljub svojim mladim letom pa so daleč od novincev na sceni tudi BLACK REAPER, old school thrash metal band s Primorske, ki bodo otvorili tokratni koncertni večer. V dobrih treh letih svojega obstoja so fantje izdali že dva studijska albuma, na odru Orta pa nam bodo pokazali, kako zvenijo v letu 2020.

Predvideni začetek koncerta v klubu ob 21.30!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Metal večer v Kadilnici of Death od 21h do 4h!
Vstopnine na metal večer ni!

BIG BAD WOLF

A quintet of metal maniacs that will destroy your town and drink all of your beer. Approach with caution.

Playing speed/heavy metal since 2011, we are committed to reducing the lifespan of your ear drums and causing general damage to your internal organs.

https://bigbadwolfmetal.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/bigbadwolfmetal
http://www.reverbnation.com/bigbadwolfmetal
https://www.youtube.com/channel/UCovI3TdX1pQjt3IQdJrjJzg


Thy Art Is Murder, Carnifex, Fit For An Autopsy, I Am

Datum: 
10. 2. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Join the Dirty Skunks deathcore / metalcore mailing list:

THY ART IS MURDER · HUMAN TARGET EU/UK TOUR 2020
Special Guests: CARNIFEX, FIT FOR AN AUTOPSY, I AM
presented by Metal Hammer Germany, Impericon

10. februarja boste prisostvovali vrnitvi ubijalske avstralske zasedbe Thy Art Is Murder, ki bo predstavljala najnovejši album, Human Target.

Thy Art Is Murder so imenu in zvrsti primerno, brutalni, agresivni, zvenijo mastno in težko ter mračno, v živo pa so tornado. So kot napad Terminatorjev v prvih dveh (in edinih ''the true'') delih Terminatorja Jamesa Camerona. Zakaj ta referenca? Najprej zaradi naslova plošče Human Target, nato zaradi naslovnice omenjene plošče in tretje, zaradi preverjenega dejstva - Thy Art Is Murder so že nastopili v Sloveniji (mnogo let nazaj) in pokazali, kako se zadevi streže!

A imeli bodo močno konkurenco - novo ploščo imajo tudi ameriški deathcorovci Carnifex, ki so jo svetovni situaciji primerno poimenovali kar World War X. Tudi sami Carnifex zvenijo kot soundtrack apokalipse, kot milijon raket, ki zapuščajo silose in bodo v nekaj trenutkih sejale uničenje in smrt po celem planetu. Ameriška zasedba je prav tako kot avstralski headlinerji močna in mogočna, v živo pa ne pusti dihati. Samo spomnite se njihovega nastopa v Kinu Šiška mnogo let nazaj, uf!

V veliko veselje naj bo dejstvo, da so del turneje tudi ameriški Fit For An Autopsy, deathcore težkokategorniki, ki so naravnost odlični in uničevalni, njihov kitarist Will Putney pa je eden najpomembnejših producentov na tej sceni in je med drugim sodeloval tudi z našimi domačimi slammerji, Within Destruction.

Koncert bodo otvorili I Am, ki prihajajo iz Texasa in igrajo groove metal, ki so ga označili kot ''Texas Death''.

10. 2. 2020 je deathcore dan! Ne zamudite tega spektakla!


Obscura, God Dethroned, Thulcandra, Fractal Universe

Datum: 
17. 2. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

JOIN the Dirty Skunks DEATH METAL mailing list!

Vrnitev Obscure

Nedelja, 17. februar. Začetek počitnic za osrednjeslovensko regijo. Veliko ljudi ne ve, kaj bi počeli sami s seboj. Metalci nimajo teh težav - vedo, da bo v Orto baru žgalo na polno, kajti zvečer bodo iz hale odmevale težke metalske viže.

Na omenjeno nedeljo se bo v Ljubljani ustavila karavana štirih bendov, katere bodo vodili nemški tehnični death metalci Obscura. Bend, ki je zrasel na zapuščini Death ter Necrophagist, je Sloveniji zelo znan. Že zadnjih 10 ali več let so naši stalni gostje in vedno več kot dobrodošli. Izjemno zanimivi, v živo nepredvidljivi, uigrani in fucken' metal! Z več kot dovolj ploščami, z dobrimi pesmimi in pogosto ubijalskim light showom so Obscura prava paša za ušesa in oči!

Mogoče je večji bum novica, da se vračajo nizozemski prvaki melodičnega death metala, God Dethroned. Tudi za njih lahko rečemo, da se spet vračajo, a treba je poudariti, da kvartet ne nastopa več tako pogosto in pred letošnjim nastopom v Kranju je trajalo mnogo let od zadnjega God Dethroned koncerta pri nas. Kdor jih je videl nedolgo nazaj, ve, da je bend v več kot odlični formi.
V veliko veselje nam je napovedati vrnitev še enega benda - nemških melodic black metalcev Thulcandra, ki jih vodi Steffen Kummerer iz Obscure in jih je najlažje opisati kot nemški odgovor na prvi dve plati od Dissection.

Koncert pa bodo odprli nori Fractal Universe.

Vstopnice so že na voljo!

OBSCURA
https://www.realmofobscura.com

GOD DETHRONED
https://www.facebook.com/goddethronedofficial

THULCANDRA
https://www.facebook.com/ThulcandraMetal

FRACTAL UNIVERSE
https://www.facebook.com/fractaluniverseband


Turia, Iffernet

Datum: 
27. 2. 2020
Prizorišče: 
Gromka Metelkova Ljubljana
Info: 

TURIA

Atmosferični lo-fi Turia je v petih letih svojega obstoja postala eden od vidnejših predstavnikov vitalizirane nizozemske black metal scene. Tuiro zaznamuje neskončna zvočna spirala, ki kljubuje prostoru in času s primitivnimi in hipnotičnimi udarci bobna, epski, na trenutke s tradicionalno glasbo navdihnjeni kitarski riffi in oddaljen, zadušljiv vokal, ki poslušalca potopi v prostranstvo pustošenja. Za seboj ima dve izdaji, `Dor` (2015) in `Dede Kondre` (2017) . "The screeched vocals are like lightning within thunderclouds and nothing escapes the pummeling drums and surges of guitar work. It leaves you gasping for breath..."

https://montturia.bandcamp.com/
https://haeresisnoviomagi.com/turia/

IFFERNET (FR)

Francoski dvojec Iffernet seatavljata člana kolektiva La Harelle, ki vključuje tudi Mòr, Sordide, Telümehtår, The True Malemort in Void Paradigm. "It presents emotionally wrenching music that penetrates deeply, relying on continuing cycles of squalling and searing riffs and severely tortured vocals to saturate the mind with changing moods of abandonment, fear, pain, delirious agony, and crushing grief...Iffernet`s devotion to their musical concept is uncompromising. You enter their imposingly bleak world at the beginning, and they close and lock the gate behind you, opening it again only at the end, after having made it very difficult to find your way out."

https://wvsorcerer.bandcamp.com/album/iffernet


Alcest, Birds in Row, Kælan Mikla

Datum: 
27. 2. 2020
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

Izvrstni francoski post-metal dvojec Alcest, ki je po mnenju marsikoga ob prejšnjem obisku odpihnil takratne headlinerje Anathema, se vrača v Šiško s povsem novo ploščo kot novi varovanci legendarne založbe Nuclear Blast in v glavni poziciji večera! Ob boku mu bodo stali neumorni hardcore rojaki Birds In Row, varovanci založbe Deathwish Inc., ki jih je leta 2018 izdani drugi album ponesel na metalske odre po celem svetu, in en najnovejših islandskih glasbenih biserov, synth-punk trio Kælan Mikla, ki ga je kot kurator na svoj festival povabil sam Robert Smith (The Cure).

ZA FENE: Roadburn Festival, Deafheaven, Lebanon Hanover

Projekt Alcest, za katerim že skoraj 20 let stoji vsestranski glasbenik Neige, velja za pionirja t.i. blackgaze žanra, v katerem se ostra blackmetalska groza prepleta z melodično shoegazersko introspekcijo, med širšo javnost pa so ga ponesli zlasti naši obletniški gostje Deafheaven. Alcest sta redna gosta v naših krajih, videli smo ju lahko recimo že z MONO in Primordial ter na festivalu MetalDays, v Šiški pa sta nastopila leta 2017 kot predvozača britanskih doomerjev Anathema. Takrat si ju je marsikdo zapomnil kot prepričljivejši nastop večera, tokrat pa bosta sama v vodilni vlogi predstavila najnovejši album. Že šesti album, poimenovan Spiritual Instinct, bo njun prvi za priznano metalsko založbo Nuclear Blast, izide pa konec oktobra 2019.

Tudi francoski hardcore trio Birds In Row je v naših krajih že precej uveljavljen – ne le, da je leta 2018 nastopil na Metelkovi, že dve leti pred tem je z našimi The Canyon Observer in drugimi bendi na turneji osvojil Kubo. Bend se je sicer na turneje odpravil že z večino najvidnejših imen v svoji branži, npr. Touché Amoré, The Chariot in Converge, obe svoji studijski plošči pa je izdal prav pri založbi vodje slednjih, Deathwish Inc. Zlasti z leta 2018 izdano We Already Lost the World se je uveljavil kot eden najboljših tovrstnih bendov ta hip, z neumornim, že skoraj neverjetnim koncertnim urnikom pa nastopil že povsem svetu, vključno z uveljavljenimi festivali, kot so Bloodstock, Roadburn in Dour.

Islandke Kælan Mikla so se spoznale v gimnaziji, ko so se spontano odločile uprizoriti performans na pesniškem tekmovanju – in zmagale. Iz šale je tako nastal bend, ki je poezijo in performans sčasoma zamenjal za sintisajzerje in temačen darkwave zvok, ki je pritegnil založbo Fabrika, na kateri najdemo tudi zasedbe, kot sta Lebanon Hanover in She Past Away. Zasedba in samonaslovljeni prvenec iz 2016 danes velja za kultno izdajo novodobnega preporoda goth zvoka, od takrat pa je skupina izdala še dve plošči. Zadnja, Nótt eftir nótt, je izšla konec leta 2018, le nekaj mesecev zatem, ko je sam Robert Smith, vodja The Cure, bend osebno povabil, da nastopi pred bendom Placebo v okviru 25. edicije londonskega festivala Meltdown, ki ga je kuriral.

Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.


Metal vikend: Deri po Brešcah

Datum: 
28. 2. 2020
Prizorišče: 
Mc Brežice
Info: 

*** METAL VIKEND: DERI PO BREŠCAH ***

KDAJ: 28. 2. in 29. 2. 2020
KJE: MLADINSKI CENTER BREŽICE

Dragi naši, zgodovina se piše!

Čas je, da na zemljevid metala pripnemo naše ene in edine 'Brešce', čas je, da glasnost bitja metalskih src damo na full in zato vam predstavljamo dvodnevni metal vikend!
Zagotavljamo vam, da boste v dveh dneh iz glave spravili vse neprijetne misli, skrbi in šume in jih zamenjali za prave tone.

Deri po Brešcah je dvodnevni metal vikend, ki bo potekal od 28. do 29. februarja 2020, v prostorih Mladinskega centra Brežice. Na festivalu bo poleg koncertnega dogajanja poskrbljeno tudi za pestro izbiro pijač, hrano, zabavo in.... Ma vse kar vam srce poželi! V MC hostlu, ki se nahaja v neposredni bližini, pa bo mogoče tudi prenočiti. Več info kmalu!

Pričakujte nepričakovano! ;)

Organizatorja: Mladinski center Brežice in Društvo študentov Brežice

Line up:

NOCTIFERIA
BIG BAD WOLF
THE CANYON OBSERVER
VULVATHRONE
SOBER ASSAULT
WAYS OF A HERETIC
MARAX
ZARIA and many more!


Suffocation, Belphegor, Hate

Datum: 
7. 3. 2020
Prizorišče: 
Močvara Zagreb
Info: 

Info o dogodku - FB - klik.

Extreme metal velikani Suffocation i Belphegor stižu u Zagreb u Močvaru! Ovom prilikom na turneji im se pridružuje i dobro poznati poljski Hate, a ostala dva supporta objavit ćemo uskoro! Cijena ulaznica je 130/150/180 kn, a info o početku pretprodaje po early bird cijeni stiže kroz par dana!

Suffocation su pioniri death metala osnovani prije više od 30 godina i jedna od najutjecajnijih grupa ovog žanra. Ovom prilikom će odsvirati svoje najveće hitove te predstaviti pjesme i s novog albuma “…Of the Dark Light”.
FB: https://www.facebook.com/suffocation/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=i6nrglujp1U
IG: https://www.instagram.com/suffocationofficial/

Belphegor je kontroverzni austrijski death/black metal bend čija poprilično mračna i dijabolička glazba nalazi svoj put do fanova još od 1993. godine. Ne propustite ovu veliku live atrakciju prije nego se uputi u studio na snimanje svog novog albuma koji je najavljen za kraj 2020.
FB: https://www.facebook.com/belphegor/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=x09sTIjual8
IG: https://www.instagram.com/belphegor_official/

Hate su još jedan izdanak poljske ekstremne metal scene. Sjajan aktualni ”Auric Gates of Veles” je njihov već 11. studijski album. Momci sjajno kombiniraju black i death metal utjecaje u što se možete uvjeriti i 7. ožujka u Močvari!
FB: https://www.facebook.com/HATEOFFICIAL/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=WNMFnW34F-0
IG: https://www.instagram.com/hateofficial


Rings of Saturn, Enterprise Earth, Traitors, Brand of Sacrifice

Datum: 
8. 3. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

RINGS OF SATURN, ENTERPRISE EARTH, TRAITORS, BRAND OF SACRIFICE !!

Vstopnice: 22 € v predprodaji preko On Parole in v Orto baru. Vstopnina na dan koncerta bo 25 €!

V Ljubljano, na kraj zločina, kjer smo že bili priča vesoljske ugrabitve, se vračajo alien metalci RINGS OF SATURN! Predstavili bodo najnovejšo stvaritev, album GIDIM, ki je bil izdan na založbi Nuclear Blast. Poleg novega albuma bodo na repertoarju tudi hitiči preteklih ploščkov. Rings of Saturn je ameriški bend, ki ga oboževan in osovražen hkrati. Namreč, bend navdušuje poslušalce po vsem svetu s svojo zahtevno in bogato glasbo. Njihova verzija progresivnega metala je paša za ušesa, opazovanje igranja inštrumentov pa tudi paša za oči. Seveda ima tak bend kar nekaj zavistnežev, a komu mar. ROS si ne dovolijo izgubljatii časa z njimi. Raje ustvarjajo plošče, kot jih zmore le redko kdo. Zato komaj čakamo na njihovo vrnitev na veliki oder v Orto baru. Na karavanivesoljskihugrabitev se jim bodo pridružili Enterprise Earth, Traitors in Brand of Sacrifice. Turneja, ki je ne bo spregledal nihče, ki ga zanimajo hitri prsti ekstremnih glasbenikov prav tako ekstremnega metal žanra.


Vader, Chronosphere, Defiled, Fallcie

Datum: 
20. 3. 2020
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Močvara Zagreb
Info: 

Hangtime Agency i Subsonic Events ponosno predstavljaju VADER! Nakon gotovo pet godina ove poljske death metal legende vraćaju se u Zagreb što će biti jedini njihov koncert u regiji! Ovom prilikom sviraju stvari sa samo tri legendarna izdanja: De Profundis, Litany i Art of War! Prije njih će nastupiti Defiled (Japan), Chronosphere (Grčka) i Fallcie (Rusija). Pribilježite si petak, 20. ožujka 2020. u svoje rokovnike, mjesto je Močvara! Ulaznice po cijeni od 120/140/170 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu ili naručiti ih online na https://www.dirtyoldempire.com/karte.html

Vader je poljski death metal bend osnovan davne 1983. u Olsztynu. Počeli su kao heavy metal bend, pa se prebacili na thrash zvuk i u konačnici evoluirali do death metala kojem su vjerni preko 30 godina. Ime naravno dolazi od Darth Vadera, a lirički su im pjesme inspirirane pričama H.P. Lovecrafta, Drugim svjetskim ratom i hororom kao žanrom. Članovi benda su Piotr "Peter" Wiwczarek (lead gitara, vokal), Marek "Spider" Pająk (ritam gitara), Tomasz "Hal" Halicki (bas) i Britanac James Stewart (bubnjevi). Bend je do sada izdao 11 albuma, dok je najaktualnije izdanje EP „Thy Messenger“ iz svibnja 2019.

FB: https://www.facebook.com/vader/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=lonWy8Gbn0o

Support:
DEFILED
https://www.facebook.com/defiled/
https://www.youtube.com/watch?v=zOteT9dPNeA

CHRONOSPHERE
https://www.facebook.com/ChronosphereGr/
https://www.youtube.com/watch?v=7EiezWqDGq8

FALLCIE
https://www.facebook.com/FallcieOfficial/
https://www.youtube.com/watch?v=hYPoHBzmk18


Taake, Kampfar, Necrowretch

Datum: 
24. 3. 2020
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Vstopnice kmalu! 25 evrov v predprodaji!
Tickets soon! 25 euro in presale!

Ko se združita dve black metal sili kot sta Taake in Kampfar, vemo da bo to koncert in pol! Vstopnice kmalu v prodaji!

TAAKE
https://www.facebook.com/taakeofficial/

KAMPFAR
https://www.facebook.com/kampfarofficial/

NECROWRETCH
https://www.facebook.com/Necrowretch/


The Stone, Sitis, Bednja

Datum: 
28. 3. 2020
Ura: 
20:00
Prizorišče: 
Močvara Zagreb
Info: 

KLUB MOČVARA • SUBOTA 28.03. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:30 • UPAD: više informacija ubrzo

Subsonic Events predstavlja:

The Stone (black metal, Beograd)

Jedan od najboljih regionalnih black metal bendova napokon nam dolazi prezentirati svoj opus. Osnovan 1996. u Beogradu, The Stone je kroz godine postao jedno od najvećih metal imena u regiji. Imaju apsolutno zavidnu sviračku i stvaralačku karijeru, pokorivši veliki broj stageva i izbacivši 8 full length izdanja. Tematika suštinskog nihilizma sveprisutna je u lirici, dok se tama i agresija savršeno uklapaju u soničnom aspektu. Da se radi o vrhunskom bendu je očito samim slušanjem studijskog materijala, ali ovoga puta ćemo imati priliku doživjeti tu energiju i uživo.

Bednja (black metal, Varaždin)

Bednja je (post) black metal bend iz Varaždina, nastao spojem mržnje, frustracija, otpora i energije. Do sada su to itekako uvjerljivo dokazali na stageu i uz to se savršeno uklapaju u cijeli paket. Momci su potpisali za Transcending Obscurity Records i izdali svoje prvo full length izdanje "Doline su ostale iza nas". Ovo će isto tako biti jedini koncert benda do navedenog datuma, taman da se još dodatno nabrijemo.

Sitis (black metal, Zagreb)

Novonastali black metal bend iz Zagreba iza sebe ima tek dvije svirke, a zvuče kao da je iza njih itekako velik broj gigova. Kako i ne bi kad su članovi benda već dugo na sviračkoj sceni. Dosta zavidan start benda koji je u mogućnosti svojim uvjerljivim nastupom pokoriti sve pred sobom.

Pratite Subsonic Events za više informacija i nadolazeće gigove.


Krisiun, Gruesome, Vitriol

Datum: 
1. 4. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Prvoaprilski death metal pokol s Krisiun, Gruesome in Vitriol!

Vstopnice po 22 € so že na voljo preko On-parole.

Metalec 1: V Ljubljano pridejo Krisiun. 

... pavza ...
Metalec 1: 1. april!
Metalec 2: Ah, šala, torej.
Metalec 1: Ne!

Res je - na dan najslabših šal in nategov se bodo v Ljubljani (natančneje, v Ortu) mudili brazilski norci Krisiun. Trije death metal bojevniki pičijo svoj brezkompromisni, surovi in brutalni death metal že nekaj desetletij - pri tem se spreminjajo minimalno, vztrajno snemajo albume in s svojo glasbo ter iskrenostjo navdušujejo množico po vsem svetu. Tudi vas bodo.
Z njimi bodo Gruesome, ameriška deaht metal zasedba, katere eksistenca je čaščenje zapuščine Death. Sestavljajo jo Matt Harvey (Exhumed/Pounder - vokal, kitara), Daniel Gonzales (Possessed/Create A Kill itd. - kitara), Robin Mazen (Derketa - bass) ter bobnar Gus Rios (Create A Kill, ex-Malevolent Creation itd.). Imajo nekaj plat, ki zvenijo kot Death. Odlični so.

Koncert bodo otvorili Vitriol, ameriški death metal trio.
Kdor ne pride - se smeje zadnji. In sam.

Vstopnice so že na voljo.

KRISIUN
https://www.facebook.com/krisiun.official/

GRUESOME
https://www.facebook.com/gruesomedeathmetal/

VITRIAL
https://www.facebook.com/vitriolwarfare/

Veseli Dihurčki Kadilnica of Death RIFFEATER On Parole Productions


Turilli / Lione Rhapsody, Cellar Darling, Canterra

Datum: 
14. 4. 2020
Prizorišče: 
Kino Šiška Ljubljana
Info: 

JOIN OUR HEAVY METAL MAILING LIST.

Za kralja, za deželo, za goreeeee!

Res gre za slab prevod kultnega refrena pesmi Emerald Sword s še bolj kultne plate Symphony of Enchanted Lands, ampak je dovolj, da vam pritegne pozornost. Kajti pravkar boste prebrali novico vseh novic - v Slovenijo prvič (!) in končno (!!!) prihajajo Rhapsody.
Oziroma Turilli Lione Rhapsody oziroma ''ta pravi Rhapsody'', italijanska power metal zasedba, ki je v svet ponesla italijanske mullet čupice, cheezy tekste, ki črpajo iz Tolkiena, Jordana in drugih fantasy avtorjev, ki nas je spomnila, zakaj je Warcraft II - Tides of Darkness ''the shit!'', ki vsem dokazuje, kako odlično se znata združiti power metal in klasična glasba. Vodita jo kitarist/kompozitor/mastermind/capo di banda Luca Turilli ter vokalist Fabio Lione. OK, priznamo, da je v originalni postavi nujen del bil še klaviaturist Alex Staropoli, ampak vsega ne morete imeti. Imeli pa boste novo inkarnacijo ta pravih, legendarnih Rhapsody. Ki vas bo ponesla v pozna devetdeseta in zgodnja leta prvega desetletja 21. stoletja s hiti z albumov Legendary Tales, že omenjenega Symphony ..., potem so tu še Dawn of Victory ter Rain of a Thousand Flames, plus še kakšne druge komade iz časov, ko so bili še Rhapsody of Fire ter s trenutnega albuma, Zero Gravity (Rebirth and Evolution). To bo zakon! Če vas to ne požene spet igrat Heroes of Might and Magic III, potem vas ne bo nič. Seveda nista samo Turilli in Lione del fenomenalne bendovske postave - na bobnih je Alex Holzwarth, ki je igral v Blind Guardian, kitarist Dominique Leurquin ter basist Patrice Guers.
Koncert, ki se bo zgodil 14.4. 2020 v Kino Šiška pa bo še toliko bolj zanimiv, saj ga bo odprla zasedba Cellar Darling, ki jo tvorijo bivši člani vsem znanih folk metalcev Eluveitie. Kot prva predskupina pa se bodo predstavili nemški Canterra.
Tega ne smete zamuditi!

TURILLI / LIONE RHAPSODY
https://www.facebook.com/tlrhapsody/
https://tlrhapsody.com

CELLAR DARLING
https://www.facebook.com/cellardarlingofficial/

CANTERRA
https://www.facebook.com/canterrametal/
 


Cult of Fire, Malokarpatan

Datum: 
17. 4. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Vstopnice! 22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta. Prek On-Parole ali v Orto baru!

Join the Dirty Skunks black metal mailing list!

Vzhodnjaška invazija

Še preden so svet s svojim performansom in glasbo obnoreli poljski Batushka, so podobno, čeprav morda malce bolj orientalsko obarvano izvajali Čehi Cult Of Fire, atmosferični black metalci, ki aprila napadejo Slovenijo.

Trio, ki ga tvorijo aktivni ali nekdanji člani kultnih zasedb, kot so Lykathea Aflame, Death Karma, Dark Storm, hara že od leta 2012. Izdali so dva odlična albuma in cel kup singlov, demotov itd., njihova posebnost pa je srhljivi live performans, okrepljen z odlično glasbo in nenavadno odrsko scenografijo. Kaj takega je preprosto treba videti!

Pred njimi bodo nastopili znanci slovenske publike, Slovaki Malokarpatan, ki pa igrajo miks heavy in black metala.

Odlična temačna kombinacija za nepredvidljive aprilske dni. Turnejska karavana bo napadla Orto Bar v Ljubljani 17. aprila 2020. Vstopnice so že na voljo!

After exclusive fly-in performances in over 30 countries around the world, CULT OF FIRE will do a first European tour in the history of the band in April 2020!

This live appearance format was chosen to bring out the full potential of live CULT OF FIRE experience. The band will tour with the upcoming new album „Moksha / Nirvana“ being freshly released, there will be new live setlist accompanied by new stage decorations, attire and the whole visual concept reworked to fit the concept of the new album. Many elements of the new visual theme are designed especially for the tour and some of these features would be impossible to transport by plane.

The tour with special guest Slovakian heavy blacksters Malokarpatan (they will also promote new album „Krupinské ohne“ to be released in the start of 2020 by Invictus Prod) will be the only possibility to see Cult Of Fire live on the continent in 2020 (there will be no festival appearances or other European shows that year).

Cult Of Fire
http://www.cultoffire.cz
https://www.facebook.com/cultoffireofficial
https://cultoffire.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCkiRorQoMM7PGH8OPaOHl7Q
https://www.instagram.com/cultoffireofficial/
http://www.beyondeyesshop.com

Malokarpatan
https://www.facebook.com/malokarpatan/
https://malokarpatan.bandcamp.com/


Loudness, Grey Attack, Thola

Datum: 
18. 4. 2020
Prizorišče: 
Orto Bar Ljubljana
Info: 

Vstopnice kmalu! Tickets soon!

Join the Dirty Skunks HEAVY METAL mailing list!

HEAVY METAL SAMURAJI NA ORTO FESTU!

18. aprila se bomo priklonili samurajem heavy metala, ki prihajajo, da bi nam pokazali, kako deluje metal na Daljnem Vzhodu. V Ljubljano namreč prihajajo legendarni Loudness.

Loudness so eden najbolj znanih japonskih metal bendov. Bend že od samega začetka vodi vizionar, metal bojevnik in kitarski samuraj Akira Takasaki, katerega ustvarjalnost res nima meja - to se kaže tudi v odličnem albumu Rise To Glory, ki ga promovirajo tudi v letu 2020 in zaradi katerega bodo prišli v Evropo, potovali po Aziji ter se ustavili tudi v Avstraliji. Kvartet je začel metalizirati leta 1981 in so bili prvi japonski metal bend, ki je igral recimo v ZDA oziroma deloval pod okriljem ameriške založbe. They kick ass!!! Če je verjeti internetu, so izdali več kot 20 studijskih albumov, ves čas pa so ostali zvesti pristnem heavy metalu, ki je epski, udaren, bombastičen in catchy. V živo smo jih nekaj let nazaj videli tudi na festivalu Metaldays, kjer so pokazali, kako se zadevi streže.

Z njimi bodo nemški Grey Attack ter švicarski Thola.

LOUDNESS
https://www.facebook.com/LOUDNESS_OFFICIAL-222003877819441/

GREY ATTACK
https://www.facebook.com/Grey-Attack-214723942016364/

THOLA
https://www.facebook.com/tholaMetalCircus/