recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

intervju

7. 6. 2011  Sworn Enemy - NYHC: a state of mind 
''Že ideja, da delaš na nečem novem, je za člana benda napredek in to je za Sworn Enemy nekaj pomembnega.'' (Sal Lacoco)

Na kratko: NY, HC, Italijani, tetovaže, kitare bobni, jeza, …..in še bi lahko naštevali. Ampak zakaj, če nam je bilo že pri prvih treh stvareh jasno, da gre za Sworn Enemy, za enega izmed dobrih HC-bendov časa naše mladosti, ki še vedno vztrajajo in držijo sceno pokonci.

 Fantje - ki se občutno razlikujejo od ''nabildanih'' makaronov iz serije Jersey Shore in ki imajo namesto neumnosti dejansko kaj za povedati, so v svoji 12-letni karieri izdali 6 albumov, kateri dobesedno trgajo več kot ''gate'' in so bolj prodajani kot razprodan koncert Mileta Kitića v Sloveniji.  Pogovarjali smo se s Salom ''ENEMY-jem'' Lacocom.

Čeprav se nismo pogovarjali o raznoraznih sodelovanjih z Jameyem Jasto (Hatebreed, Kingdom of Sorrow …), pa smo dali čez debato o tem, ali je možno postati iz NYHC pop/rock sladkorček, kakor so U2. S Salom je mišice meril Matevž (za njega dobro, da prek maila).

 

MK:  Lep pozdrav.  Prebijmo led - zaupaj nam, kako ste prišli do tega, kar ste sedaj?

Sal Lacoco: Če sem iskren, ti lahko povem, da smo začeli igrati iz čistega dolgčasa in brez kakršnih koli ciljev. Bilo je tako, da smo jaz in moji prijatelji med vikendi hodili v studijo in delali čisto ''hreščanje'' in raznorazne krike v nedogled, seveda skupaj s predelavami naših najboljših bendov, kot so na primer Cro-Mags, Slayer, Merauder … in sčasoma smo napredovali v skupino, katero vsi poznate pod imenom Sworn Enemy.

MK: Torej, neobičajna NYHC zgodba? Ali si bil vključen tudi v druge projekte, bende?

SL:  Ja. Kakor sem povedal, nič nadpovprečnega in nič podpovprečnega. Imeli smo nekaj za povedati in vsi smo bili mnenja, da naredimo nekaj novega na NYHC-sceni. Glede ostalih projektov pa je tako, da sem bil in sem še vedno zvest samo Sworn Enemy.

MK: Če se malo ustaviva pri zadnjem albumu Total World Domination … Čutiti je spremembo, boljnagibate k nekakšnemu thrash metalu s HC-vokali. Če vzamemo za primerjavo album As Real as it Gets iz leta 2003 ter Total World Domination, je to res občutna razlika.

SL: Za nas je vsak album drugačen od predhodnika, vedno skušamo izboljšati produkcijo in snemanje nasploh, saj če bi hoteli narediti album, identičen prejšnjemu, bi ga samo ponovno izdali in to je napaka 80% skupin, ki delajo na enaki formuli že vrsto let in čez čas dobesedno postanejo dolgočasni, ker se v roku 5 let ne spremeni nič. Že ideja, da delaš na nečem novem, je za člana benda napredek in to je za Sworn Enemy nekaj pomembnega.

MK: Torej so načrti za nov album usmerjeni v pop rock? Ali bomo v prihodnosti slišali Sworn Enemy v U2-preobrazbi?

SL: Hahahahaha, ne, ne, ne … to pa, verjemi, da se ne bo zgodilo. Sploh pa ne U2. ''Fucking awful''!!!

MK: Če se malo obrneva na vaše turneje, katera skupina je po tvojem mnenju najboljša za ustvarjanje kriminalne pravice na odru?

SL:  To je težko vprašanje. Večinoma vse skupine, ki so delile oder z nami, so bile super, ampak največ smeha pa je bilo, ko smo imeli evropsko turnejo z Lionheart. Oni so pa resnično zakon!

MK: Glede na glasbo, ki jo ustvarjate, bi človek pomislil, da imate polno sovražnikov. Bojda ste bili deležni nešteto pretepov, ''gang wars'' … Je kaj resnice v tem?

SL: V bistvu, jaz osebno mislim in tudi trdim, da nimam nobenih sovražnikov in tudi, da jih v/s Sworn Enemy nisem pridobil (no, vsaj mislim tako). Glede pretepov pa je tako - če ustvarjaš glasbo, kot jo ustvarjamo mi, veš, da bo ogromno modrih oči in krvi (smeh).

MK: Kako potem gledaš na nove upe HC/metal scene?

SL: Če sem iskren, niti ne vem, kakšni so novi bendi (smeh), se držim bolj tistih, katere imam v lastni zbirki.

MK: Kako se potem vidiš čez 20 let, ko bodo bendi, ki so zdaj, takrat stari?

SL: Hahaha … Če bom čez 20 let še vedno ustvarjal glasbo, pomeni, da sem zadel na loteriji.

MK: Torej … ''Time's up'' …bodi kratek (smeh).

SL: (smeh) … Hvala za intervju … hahaha.

twitter facebook