recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

intervju

13. 5. 2012  Prikazni noči 
Ko je znanje resnica je resnica bolečina. Bolečina je obup in obup je sovraštvo. In sovraštvo je volja do te skupine. (Stephen McCall, Creatures)

V mrzlem letu gospodovem 2007 se je 5 izredno mladih prijateljev odločilo narediti skupino, ki bo burila duhove na celotni HC/metal sceni. Seveda se pri vsakemu od vas takoj pojavi vprašanje, kako bodo oni lahko naredili nekaj več kot ostali? Mogoče vaš dvom drži, ampak dejstvo je, da so si fantje za vzor vzeli skupine Slayer, Ringworm ter  Hatebreed,... in tukaj se vaš dvom konča. Po kultnem demo posnetku so kaj hitro izdali svoj istoimenski prvenec, ki jih je dodobra izstrelil v prepoznavnost in po dobrem letu koncertov ter snemanj, je leta 2009 luč videl I, Lucifer. Hiter, agresiven in thrash obarvan album, ki je podiral pred seboj kritike in dejstva, da so Creatures samo muha enodnevnica. Njihova pot se je od leta 2009 samo še dvigovala in fantje so v letu 2012 izdali album Vesuvius, ki pa je, vsaj meni osebno, vrhunec njihove kariere. Kako je prišlo do vsega omenjenega, nam je izdal pevec in gonilna sila skupine Stephen McCall.

Matevž Weinberger Kovačič: Pozdravljen! Kot si sam verjetno že vajen, se nam najprej predstavi in hkrati predstavi stil igranja tvoje skupine.

Stephen McCall: Sem Stephen vokalist v skupini Creatures, katera preigrava odlično mešanico HC in metala.

MWK: Vaša zadnja izdaja Vesuvius in po mojem mnenju najboljši album v vaši diskografiji. Seveda je I, Lucifer svojevrstna klasika ampak Vesuvius je naredil nekakšno osebno prelomnico. Kakšna je zgodba za omenjenim albumom?

SM: Vesuvius je simbol, ki uničuje vse prepreke, ki stojijo pred nami. Osvojili smo gore, ki so nam stale v napoto in cel svet, ki ga sovražimo smo spremenili v pepel.

MWK: Ali se ti zdi, da se mnogo skupin ustanovi, ko kot mladostniki v sebi nosijo nekakšno jezo, agresijo in jo hočejo izraziti skozi glasbo? Osebno mislim, da je agresija v HC glasbi pomembna in nekako brez nje nisi ravno HC skupina. Ali se strinjaš?

SM: Creatures člani smo zrasli skupaj s skupino. Star sem 25 let in ko smo v teh letih odraščali skupaj z njo smo se marsikaj naučili in se tudi seznanili z marsičem. Ko je znanje resnica, je resnica bolečina. Bolečina je obup in obup je sovraštvo. Sovraštvo pa je volja do te skupine.

MWK: Kot pevec in pisec besedil, se ti zdi, da je skozi leta odraščanja pisanje besedil postalo lažje, kot na začetku, ko se je vse skupaj začelo?

SM: Definitivno! Skozi leta člani skupin spoznajo, kako so/smo povezani in da imamo enake vizije ter cilje v skupini.

MWK: Če se še malo ustaviva pri besedilih, ti jih pišeš in če jih poslušalec prebere, se takoj zaveda, kje in kako mora zadeva biti narejena. Dobiš nekakšno inspiracijo in željo po uničenju. Od kje pobiraš vso to inspiracijo?

SM: Besedila so se rahlo spremenila od samega začetka ustvarjanja. Vesuvius te objame v jezi, maščevanju in ti dopove, kakšen je občutek, ko je človek izdan, ''pohojen'', mučen, … je nekakšno zlobno zanikanje človeške rase in njene narave.

MWK: Ali se v tem oziru obračate na temno stran ekstremne glasbe? Še posebej v tem pogledu, ko navajate Slayer in Ringworm kot vaše vzornike?

SM: Če pogledaš okvir glasbe in besedil, bi temu lahko rekel tako.

MWK: Kakšno je potem tvoje mnenje o skupinah, ki skozi ekstremno glasbo širijo ''božjo besedo''?

SM: Nobenemu ne govorim, kaj in kako mora delati glasbo. Če se jim zadeva zdi v redu in če to delajo z veseljem, me ne moti. Je pa moja odločitev, da se izogibam njihove glasbe in njihovih poti, oni pa moje.

MWK: Kaj pa holy terror skupine? Že prej sva omenila Ringworm in dejstvo,  da ste njihovi veliki oboževalci, ali se imate za holy terror skupino?

SM: Ringworm so za nas osebno velike legende. Ne samo, da slišiš močan vpliv na našo glasbo, ampak tudi naša ideologija je enaka njihovi, vendar sami po sebi nismo v nobenem pogledu povezani z holy terror. Nimam nič proti njim, ampak naša glasba ni ravno njihova stvar in njihova nima nič z našo.

MWK: Zakaj so po tvojem mnenju vse Cleveland (rojstvo holy terror skupin, Integrity, Ringworm, … o.p. MWK) skupine tako sovražne in ''motene''? Kaj je v Clevelandu tako posebnega?

SM: Pojma nimam. Osebno sem bil samo enkrat tam, ko smo igrali v eni kleti v neki zapuščeni stavbi, kjer so živeli ''crusterji''. Bilo je super!

MWK: Če sva še malo pri holy terror skupinah in bi te laik vprašal, kateri album od Ringworm naj si prvo zavrti, bi mu odgovoril… ?

SM: Odvisno! Ringworm so se od samega začetka skozi leta bolj razvili v metal, kot v HC skupino, tako da čisto odvisno od poslušalca. Če bi bil omenjeni laik bolj v metal vodah, bi mu priporočal Venomous Grand Design, če pa v bolj HC vodah, pa Birth is Pain.

MWK: Kaj pa tvoja izbira glede HC punka in thrash metala? Če bi imel možnost izbrati 3 HC punk albume ter 3 thrash metal albume, za katere bi se odločil?

SM: Težka izbira. Za HC punk bi izbral Rock for Light (Bad Brains), Age of Quarrel (Cro-Mags) in Seasons in the Size of Days (Integrity). Za thrash metal pa bi izbral Full Speed Ahead (D.R.I), Lights…Camera…Revolution (Suicidal Tendencies) in pa Alice in Hell (Annihilator).

MWK: Bi v svojo glasbo lahko vključil politiko? Ali politika vpliva na vašo glasbo?

SM: Ne. Vsi so v politiki zaradi lastnih razlogov.

MWK: Hvala ti za tvoj čas. Zadne besede pa so…

SM: Hvala ti za zanimanje za našo skupino. To nam resnično veliko pomeni. CRUSH THE TYRANTS!

twitter facebook