recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

intervju

11. 3. 2012  Polni pekla 
Všeč mi je, da so se dobesedno spravili narediti priredbo od Ministry. (Spencer Hazard, Full of Hell)

Full of Hell. Ne samo ime, ampak tudi glasb, nam ponudi neverjetno hitro, težko in temačno bolečino v ušesih. Fantje so nam v preteklosti že ponudili kvalitetne izdelke, za katere nismo bili prepričani ali jim bo uspelo držati mejo dobre in okusne glasbe .In tako so nam pred iztekom leta 2011 ponudili njihovo zadnje delo, imenovano Roots of Earth Are Consuming My Home. Album ni samo dokazal, da so se fantje ponovno potrudili, ampak da so celo naredili nekaj več iz albuma, za katerega ne velja, da temelji samo na Hcju, ampak tudi na razvejanih žanrih novega časa. Za Profanity si je čas vzel kitarist Spencer Hazard s pomočjo pevca Dylan Walkerja.

Matevž Weinberger Kovačič: Pozdravljen! Kako si?

Spencer Hazard: Super, hvala na vprašanju.

MWK: Če kar začneva, z glasbenimi vprašanji. Opiši glasbo, katero preigravate, na način, da bodo bralci najlažje razumeli.

SH: Preigravamo hardcore punk z močnimi vplivi grindcore, sludge, noise, screamo, … zvrsti.

MWK: Full of Hell, … ime je super. Ali ste ime izbrali zaradi tega, ker ste polni pekla, ali zaradi tega, ker ste nekje to videli in se je slišalo super?

SH: Ko smo začeli preigravati, smo bili vsi obsedeni z albumom Wolverine Blues, skupine Entombed. V času izbiranja imena smo imeli ogromno težav, ampak smo se potem enotno strinjali, da se poimenujemo po eni od skladb Entombed.

MWK: Zadnja izdaja Roots of Earth Are Consuming My Home, je izšla preko kultne A389 Rec. Ali je vpliv za nastanek prišel iz A389? Iz kje je prišla celotna inspiracija za nastanek albuma, naslovnice, …?

Dylan Walker: Glede naslovnice, katero sem kreiral sam, sem iskal nekaj novega, nov teritorij, ... in res sem hotel nekaj minimalističnega in čistega hkrati. Veliko navdiha sem dobil pri ostalih pozitivno usmerjenih slikah in umetnosti. Drugače pa je album Roots of Earth Are Consuming My Home narejen na osebni ravni, v uporabi metafor. Je nekakšna povezava med prvima dvema noise posnetkoma.

MWK: Če pogledamo vašo diskografijo, … naštel bom nekaj vaših izdelkov, ti pa jih prosim komentiraj in poleg tega še povej za kateri album naj se poslušalec odloči, da bi poslušal prvo.

MWK: Roots of Earth Are Consuming My Home

SH: Ravno tega bi najprej predlagal prvo, ker je praktično naš prvi LP in še sami smo presenečeni, kako je dober. Seveda smo vključili ogromno časa in truda vanj in upali na najboljše. Kot pri vsakemu albumu, se tudi tukaj najde kakšna napaka, ampak to ni nobenega problema.

MWK: The Inevitable Fear of Existance

SH: Prvi 7'', na katerem je na vokal pristopil Dylan (Walker), je tudi prvi, pri katerem je vidno, da smo začeli uporabljati ostale zvrsti.

MWK: Split z Goldust

SH: Prvi album, na katerem smo uporabili noise/power elektroniko. Je tudi prvi, kateri je bil posnet v 5 urah.

MWK: You're Falling Further Than You Think

SH: Demo. V bistvu se je imenoval Savage EP. You're Falling Further Than You Think je besedilo na skladbi Black Hole. Na svojevrsten način je zadeva dobra, ker vidiš korenine skupine in kako je vse skupaj nastalo. Drugi vokalist ter bobnar.

MWK: Pred dobrimi 14 dnevi je izšla kompilacija priredb novodobnih skupin, imenovana Casa De Diversion (Covers Vol. 1), na katerem igrate priredbo Atmosphere od Joy Division. Sklepam, da ste oboževalci. Kako gledaš na dela ene najbolj vplivnih skupin vseh časov?

SH: Joy Division poslušam že vrsto let. Je skupina, ki me je navdihnila že v mojih zgodnjih punk letih. In kar si rekel, je tudi res - je ena najbolj vplivnih skupin za ogromno zvrsti, od indie/punk/experimental, … pa vse do black metal/HC/sludge, … in je odprla vrata mnogim skupinam. Naša priredba je svojevrstna. Ni ravno enaka originalu, je pa nekaj, kar bo našega poslušalca pritegnila poslušati tudi Joy Division.

MWK: Če še malo poklepetava o Casa De Diversion, na njem je ogromno novih in vam primerljivih skupin. Če jih par omeniva pa bi te prosil, če bi komentiral omenjene priredbe in skupine.

MWK: Low Places-Deathcrush (Mayhem)

SH: Super glasna priredba! Obožujem, kar so naredili in dodali svoj način igranja v skladbo.

MWK: Withdrawal-Burning Inside (Ministry)

SH: Všeč mi je, da so se dobesedno spravili narediti priredbo Ministry. Ne poznam dosti ljudi, ki obožujejo Ministry, sploh pa ne v HC vodah.

MWK: Homewrecker-Bear No Shame (In Cold Blood – o.p.p. holy terror skupina M.W.K.)

SH: Dobra! Čeprav nikoli nisem poslušal In Cold Blood.

MWK: Doubledealer-Left Hand Black (Danzig)

SH: Doubledealer so naši dobri prijatelji in eni izmed tistih, ki so vedno z nami na turneji. Ta priredba mi je odprla oči glede tega, kako so napredovali. Všeč mi je čisti vokal in upam, da bodo na tem delali tudi v prihodnosti.

MWK: Territory-Buried Dreams (Carcass)

SH: Obožujem Carcass in Territory so ga čisto ujeli. Ena izmed boljših skladb na albumu.

MWK: Igrali ste na letošnjem in sedaj že legendarnem A389 Bash, na katerem ste bili priča zadnjemu nastopu Pulling Teeth. Kako se je vse skupaj odvijalo?

SH: V celoti je bilo zakon!! Dolg, a zabaven dan. Pri A389 Bash je super, ker se vedno lahko družimo z našimi prijatelji iz ostalih skupin in našega mesta. Glede zadnjega nastopa Pulling Teeth pa lahko samo rečem, da je bil najboljši do sedaj. Celotna atmosfera in nastop, … oboževalca in poslušalca kar žalosti dejstvo, da ne bodo več aktivni kot skupina.

MWK: Najboljša skladba od Pulling Teeth? Moraš oboževati Bloodwolves!!

SH: Bloodwolves je zakon skladba, ampak iz mojega osebnega vidika, je zakon celoten album Vicious Skin. Ne morem se odločiti za skladbo.

MWK: Najboljši izvajalci na A389?

SH: Uff, težko vprašanje, ker na A389 je ogromno mojih prijateljev in že zaradi tega je dejstvo izbire najboljše skupine še težje. Definitivno so med njimi naši prijatelji Low Places, Eddie Brock, Ancient Shores, Homewrecker, seveda pa ne smem pozabiti na Anne, Withdrawal, Oak, … skratka preveč jih je.

MWK: Že prej sva omenjala split izdelek z nemškimi Goldust. Ali si seznanjen z Evropsko sceno ali je to samo ostalo pri Goldust?

SH: Split z Goldust je bil v bistvu tik pred našo Evropsko turnejo s skupino No Omega iz Švedske, tako da se je že pri tem zadeva malo razvejala. Pa tudi na turneji smo bili priča Evropski glasbeni sceni iz prve roke. Vsak član skupine ima svoje znanje o Evropskih žanrih in skupinah, pa naj bo to grindcore, black metal, screamo, noise, ….

MWK: Hvala ti za tvoj čas. Izbrane besede za naše bralce pa so …

SH: Hvala tebi za interes za našo skupino. Vsem bralcem pa sporočam, da naj bodo pozorni v sledečih mesecih, za nove Full of Hell skladbe.

twitter facebook