recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

intervju

4. 7. 2011  Pekel na konju 
Odraščal sem v mestu, ki je biol obdano s kriminalom, odvisniki in z vsem, kar ni potrebno. Peoria Illinois je pofukan rak. (Nate Woiwode)

Pred leti nas je zasula nova doba temačno in jezno usmerjenih HC-skupin in eni izmed njih so bili Black Teeth. Po svoji underground poti so se fantje odločili, da bodo s počrnelimi zobmi zadevo malo umirili in pustili času čas. Temu je kljuboval Nate Woiwode in iz nič naredil konja iz pekla, Hellhorse in temačno obarvan in provokativno razvejan HC ter s temo tudi nadaljeval.

MK: Kot prvo, pozdravljen! Za začetek - kaj trenutno poslušaš?

NW: Pozdrav. Zadnje čase poslušam razbojniške country izvajalc, ker ne morem slediti novim albumom in glasbi nasploh. Trenutna lista najbolj poslušanih je: Hank Williams, Waylon Jennings, Rattletooth, Weekend Nachos ter Dr. Dinosaur.

MK: Če nadaljujeva, zaupaj nam zgodbo, katera se skriva za skupino Hellhorse.

NW: Hellhorse je nastal poleti leta 2010. Moral sem se seliti iz Illinoisa do Arizone in bilo je povsem normalno, ko sva se začela z Mattom ukvarjati s tem (Sean je prišel kasneje), oba sva bila polna jeze in želje po ustvarjanju. Nekakšna normalna zgodba takšnega benda.

MK: Decade of Dust je zakon! A nam lahko poveš kaj več o albumu?

NW: Poimenovali smo ga po človeku, ki je delal v trgovini, v katero smo hodili po pivo in človek je zgledal kakor, da je pokadil ''Angel dust robe'', vredne za desetletja in se nam je zdelo super, če bo album poimenovan Decade of Dust. Skladbe so osredotočene na trenutno stanje na Zemlji, politiko, mladost. Odraščal sem v mestu, ki je bilo obdano s kriminalom, odvisniki in vsem, kar ni potrebno. Peoria Illinois je pofukan rak.

MK: Kateri so potem bendi ali pa ustvarjalci, ki so naredili Hellhorse?

NW: Je ogromno skupin, katere so nam bile inspiracijske, med njimi starejše izdaje Black Sabbath in Sir Lord Baltimore, no, seveda imamo v skupini radi tudi Damages, Rattletooth, Weekend Nachos, Everything Went Black, Ritual Form in prav tako so med njimi Celtic Frost, Gorgoroth, Ringworm, Integrity, Surroundings, Gray Ghost, Seraphim in še ogromno ostalih skupin.

MK: Glede na to, da preigravate temačno in težko glasbo v smeri HC-ja  ali potem vidiš Hellhorse kot holy terror skupino?

NW: Osebno, nimamo niti jaz niti Hellhorse nobene povezave s holy terror in ostalimi holy terror skupinami.  Tema, ki je predstavljena na plošči ali pa tema na naslovnici in besedil, je izključno legitimna umetnost. Verjamem, da svet in Amerika imata ogromno pri tem. Ne razumi me narobe, ne mislim odkriti tople vode, ampak pri naših besedilih mislim resno glede vsega, kar je napisano in skozi album izrečeno, celotna tema, grdoba od Hellhorse glasbe pa je namenjena temni umetnosti in je namenjena uničevanju trenutnih standardov.

MK: Kakšno je pa tvoje mišlenje o holy terror in holy terror skupinah?

NW: Kot sem ti že omenil, nimam nobene povezave s tem, je pa res, da obožujem Integrity že celo svoje življenje.

MK: Nam zaupaš svoje najljubše izvajalce in albume?

NW: Black Sabbath, Neurosis, Joy Division, Hank Williams, Johnny Cash in ogromno ostalega sranja. Sovražim tipe, ki igrajo metal in poslušajo izključno samo metal glasbo in prav tako je pri hardcoru - tipi, ki poslušajo samo HC, neprestano govorijo samo o hardcoru (Prav razumem ga – debate z Matevžem so samo o tem – op. ur.). To je neumnost, vsak posluša ogromno ostalega izven svoje zvrsti. Če ti dam primer, sedaj poslušam PJ Harvey in Watain.

MK: Kaj pa se trenutno dogaja s tvojo prvotno skupino, Black Teeth?

NW: Black Teeth je speča pošast.

MK: Če se odmakneva iz glasbene umetnosti, kaj pa filmska umetnost? Je kakšna

NW: Žal je ni, je pa res, da bi vsi morali pogledati Twin Peaks.

MK: Zadnje misli za naše bralce …

NW: Mislite zase, jebeš policijo!!!!

twitter facebook