recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

intervju

13. 6. 2011  Misery Index - Zgodovino pišejo zmagovalci! 
''Heroes, dripping out from texts as Gods//Liars, fueling fables, taught as axioms.'' (Jason Netherton, pesem Heirs To Thievery)

Jason Netherton je zapustil zasedbo Dying Fetus z namenom, da bi ustvarjal ekstremno glasbo, ki bi se namesto zgolj na tehniko in brutalnost osredotočala tudi na močno družbenokritično sporočilnost. Ustanovil je zasedbo Misery Index (v kateri se je - ironično - zvrstilo kar nekaj nekdanjih Dying Fetus članov), s katero je posnel že 4 studijske plošče, ki pa niso močne zgolj zaradi res inteligentnih besedil, ampak prav zaradi brutalnosti in tehničnosti, ki se je je sprva tako izogibal.

To je zelo evidentno na plošči Heirs To Thievery, ki je izšla lani pri založbi Relapse in v kateri se skupina med drugim dotika ekoloških tem, temne strani ameriške zgodovine, zavoženega življenja posameznika, teorij zarote in še marsičesa. To je hkrati bil tudi zadnji album z originalnim kitaristom Sparkyjem Voylesom, ki ga je nadomestil Darren Morris (ki - spet komično, če ne ironično! - igra z Voylesom v zasedbi Criminal Element), ki se je v bendu že dobro uveljavil. Misery Index smo poiskali pred njihovim nastopom v klubu Pieffe Factory v Lučniku v Stari Gorici (več o tem koncertu lahko preberete v recenziji, ki je tudi bila objavljena danes), o vsem živem pa smo se pogovarjali z basistom/vokalistom Jasonom Nethertonom.

Vabljeni k ogledu!

twitter facebook