recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

intervju

30. 9. 2011  Kalifornijska zora živih mrtvecev 
''Droge pomagajo!'' (Jay)

Prav tako kakor pri imenu skupine gre tudi pri našem intervjuju za zmedo ugotavljanja, zakaj je marihuana dobra do nekatere meje, zakaj so Misfits boljši od Danziga, zakaj namesto Hatebreed izbereš Pink Floyd in pa zakaj sta pivo in tekma na TV pravi užitek za moške. Pogovarjali smo se s kitaristom Jayem (brez priimka, ker tudi na internetu je tole težko izvedeti) noro dobre skupine brez pomena Sabertooth Zombie.

 

MWK: Prvo kot prvo mi povej nekaj o tvojem bendu, kdo je noter, koliko časa igrate in seveda, iz kje prihajate?

J: Smo Sabertooth Zombie, prihajamo v North Bay Area v Kaliforniji približno 45 minut severno od San Francisca. Skupaj igramo 8 let, 2 leti in pol pa z novim basistom. Člani Cody na vokalu, Jason sedi za bobni, Blaine se preigrava na basu, Eric in jaz (Jay) pa sva na kitarah.

MWK: Sedaj eno direktno vprašanje, ali so droge pomemben del vaše glasbe in ustvarjanja?

J: Vsak posameznik dobi inspiracijo iz droge na svoj način, ampak osebno pokadim ogromno trave in povrh tega še spijem ogromno alkohola, sploh pa, če poslušam Metallico in headbangam potrebujem še več trave in še več alkohola. Droge pomagajo.

MWK: Ali ste Sabertooth Zombie skupina, ki po vsem tem času še vedno potrebuje službo ali zaslužite že toliko denarja, da lahko rečete ''Jebeš službo, spim do 12 pa si prižgem džoint spijem pivo in igram kitaro''?

J: To so pri nas lahko le sanje (smeh). Vsi imamo službe in če ne gremo v službo, končujemo šolo, ampak, ko je le tisti kanček časa fraj, ga preživimo v studiu in ko le imamo nekaj denarja, ga porabimo za snemanje, če ne gledamo TV-ja (seveda tekmo od Giantsov).

MWK: In če ne gledate tekme od Giantsov, poslušate vaše najbolj vplivne albume vseh časov, ki pa so …

J: Pink Floyd - Dark Side of the Moon (ker verjamem, da je to eden najvplivnejših albumov vseh časov), Metallica - Master of Puppets (ker je to najboljši metal album vseh časov), Tool - Lateralus (ker te odnese v dimenzije, o katerih niti ne veš), Sleep - Holy Mountain (ker je to najboljši stoner rock/metal album vseh časov) in pa Black Sabbath - Paranoid (ker so najboljši vseh časov).

MWK: Če ti naštejem v paru po dve skupini, mi razloži, zakaj je ena boljša od druge …

J: Ok, ampak to je samo moje mišljenje, ker ljudje imamo različne okuse in nekaterim je ena stvar boljša od druge …

MWK: SLAYER ali METALLICA

J: Metallica, ker po mojem mnenju ponudijo več kot Slayer.

MWK: DANZIG ali MISFITS

J: Misfits definitivno! Danzig je v redu, ampak poglej …Misfits so legende!!!

MWK: YOUTH OF TODAY ali MINOR THREAT

J: Minor Threat, za Youth of Today me boli kurac!

MWK: FUCKED UP ali CEREMONY

J: Smešno, da vprašaš, moram reči, da Ceremony, ne samo, da so moji najboljši prijatelji in da smo odraščali skupaj, ampak nikoli se nisem niti toliko zanimal za Fucked Up in ne vem če tudi se bom kdaj.

MWK: ELVIS PRESLEY ali JOHNNY CASH

J: Johnny Cash, Elvis je sovražil The Beatles, zato jebeš Elvisa!

MWK: in še zadnji 2PAC ali NOTORIOUS B.I.G.

J: Biggie!! Ker je, roko na srce, najboljši raper vseh časov!

MWK: Pa če se še malo osredotočiva na Sabertooth Zombie - znani ste po tem, da imate par LP in ogromno EP & 7 inch izdaj. Kdaj lahko pričakujemo nov, konkreten album?

J: Če ti povem po resnici, niti ne vem, kaj nas čaka sedaj po Human Preformance III. Glede LP-jev je pa zadeva takšna, da ti vzame ogromno časa, truda in dela, ko ti pa EP-ji in 7 inchi vzamejo več kot pol manj in na koncu leta vidiš, da si naredil z EP-ji več kot pa z LP-ji. Konec koncev, poslušalci so zadovoljni z vsako izdajo katerekoli skupine.

MWK: In si lahko predstavljaš, da bi izdajal EP in 7 inch izdelke še približno 20 let ali pa mogoče spremenil stil glasbe?

J: V 20 letih … hmmmm … nikoli ne veš, kaj te lahko doleti, mogoče bomo morali zbežati v Kanado ali Evropo, ker je situacija v Ameriki, … saj veš kakšna. Upam samo, da bomo še v miru uživali glasbo in življenje jemali ne preveč resno.

MWK: Če bi lahko sestavil super skupino, katere člane si bi izbral?

J: A so lahko to že pokojni?

MWK: Seveda.

J: Potem so Dead-All Stars sledeči: Kurt Cobain na vokalu, Dimebag na kitari, Jimi na drugi kitari, Cliff na basu in pa John na bobnih.

MWK: In sedaj pa še zadnje besede za ljudi brez upanja …

J: Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither.

twitter facebook