recenzije

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

banner
banner

intervju

18. 7. 2011  Kalifornija über alles 
Sama nekonvencionalnost skupine je za poslušalca, ki se želi nekaj več kot klišeje, več kot balzam za ušesa.

Kalifornijska metal scena je bila vedno precej inovativna. Najbolj s thrash metalom v osemdesetih, malo manj z glam rockom. Dandanes mnogo teh inovatorjev še deluje, vendar so se pojavili tudi novi, ki sceno obujajo ali pa vanjo vnašajo nove patente. Po eni strani se je pojavilo veliko odmevnih metalcore skupin, po drugi strani pa so prišle eksperimentalne skupine, ki so kljub vsej prežvečenosti vnesle nekaj novega. To so bendi z jajci in eni izmed teh so Intronaut.

Intronaut so doslej izdali 2 EP-ja ter 3 albume in še vedno jih je težko definirati zaradi prepletanja različnih žanrov, tudi nemetalskih. Gre za pravi hibrid močnega in nežnega. Močno tvorijo s težkimi sludgerskimi prijemi, kompleksnimi ritmičnimi vzorci, nežno pa z umirjenimi pasažami ter spevnimi vokali. Sama nekonvencionalnost skupine je za poslušalca, ki se želi nekaj več kot klišeje, več kot balzam za ušesa. Intronaut imajo jajca, zgledujejo se po strukturah, ki so bile definirane s progresivnim rockom v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, kar pomeni, da se na tipične 3-minutne skladbe, ki so prišle z MTV-jem, preprosto požvižgajo.

Nekaj malega o njihovem razumevanju glasbe ter ustvarjanju boste izvedeli tudi v tem videointervjuju. Uživajte in če jih ne poznate, si jih preverite. Ne bo vam žal!

Avtor:
twitter facebook