recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

intervju

7. 1. 2014  Intervju: Still Paranoid after all these years 
Unstoppable Force!!!

Natanko 364 dni nazaj sem v svoji metal oddaji na Radiu Študent - torej, v Metal detektorju - gostil starega stanovskega kolega, recimo temu tudi webzinarskega mentorja (svoje webzinarstvo sem davnega leta 2004 začel prav pri njemu na Paranoid zinu, pred tem sem od leta 1997 naprej več ali manj pomagal pisati bratov fanzin (tiskani!) Picajzl), metal entuziasta, navdušenca nad Saabi, občasnega bobnarja in vsekakor, urednika do zdaj na Slovenskem najdlje konsistentno delujočega metal webzina, Paranoid zina.

Peter ''Mungo'' Gregorc (foto: osebni arhiv Petra Gregorca) je ostal na tej ladji ne glede na vreme. Sončno ali nevihtno, Mungo je vedno plul z njo. In pluje še naprej. Portal Paranoid webzine neustavljivo melje naprej - iskreno rečeno, če ne veste, kje najti novice v slovenščini, poglejte tam. Oni jih napišejo ogromno. Prav tako so delavni na drugih področij, da kultnega Paranoid foruma sploh ne omenjam. Pa čeprav le-ta danes ni več tako aktualen kot nekoč.

Na koncu koncev smo jaz, Davorin in Primož nekoč pisali in ustvarjali prav tam. Na nek način mogoče lahko drzno trdim, da brez Paranoida mogoče sploh ne bi bilo Profanityja.

Namen tega intervjuja je opozoriti na 15 let delovanja webzina Paranoid v dobrem in slabem. Ta jubilej bo obeležen ta petek, 10. 1. 2014 v Kompleksu na Koroškem (Čečovje, predel mesta Ravne na Koroškem), kjer bodo nastopili tudi Moshead in Plains Of Despair.

Intervju žal ni pretipkan, prav tako ni v video verziji. Je pa zvočni posnetek, obogaten z raznimi bendi, ki jih je Mungo izbral za dotično epizodo.

Prisluhnete mu lahko tukaj.

twitter facebook