recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

intervju

15. 7. 2015  Intervju: Sinovi Padlih 
Tematsko se Cvinger nahajamo predvsem v okultnih ritualih in prepričanjih starih civilizacij do srednjega veka. In ti rituali so tudi glavna inspiracija.

Ivan: Na kratko predstavite zasedbo – kdaj je nastala, kateri člani so (mogoče, v katerih bendih še igrajo). Kako se Cvinger leta 2015 razlikujejo od Cvinger na začetku?

Cvinger je band, ki obstaja nekje od leta 2012. Takratni člani so bili Bagot na kitari, Lucerus na vokalu/basu in Krieg Maschine na bobnih. Ta postava je posnela singel Abyss of Horns ter EP Monastery of Fallen. Po zatišju in po nekaj menjavah članov se je leta 2014 izoblikovala današnja postava benda, Bagot na kitari, Lucerus na vokalu, Obscurum na basu in Morgoth na bobnih. Cvinger leta 2015 se od začetkov razlikuje predvsem po glasbeni zrelosti, kar se je začelo odražati že na naši prvi plošči The Enthronement ov Diabolical Souls, še bolj pa bo opazno na novem materialu, ki se trenutno intenzivno ustvarja.

Ivan: Kaj pomeni beseda ''cvinger''?

Cvinger označuje zid v času turških vpadov, prva obrambna linija pred sovražnikom, lahko pa si jo razlagamo tudi kot zid, ki je na pokopališču ločil samomorilce od ostalih.

Ivan: Vem, da je neumno vprašati kaj takega – a kako, da ste v morju hipstersko zvenečega, drevo objemajočega black metala, vi izbrali igrati ''udri-n-razbi-pa-kud-padne-padne'' black metal? Še posebej, če se spomnim Bagota in Lucerusa kot zelo zagrizenih death metalcev, hehe?

Ravno zaradi tega, ker smo vsi veliki fani death metala, je naša glasba takšna, kot je.

Ivan: Najprej ste posneli demo Abyss Of Horns ter EP Monastery Of Fallen, ki sta bila res dobra. Kako vas je takrat sprejel folk? Takega black metala namreč razen primorskih bendov v Sloveniji že dolgo časa ni delal nihče več, če se ne motim.

Monastery Of Fallen je naletel na veliko pozitivnih kritik in sprejem same glasbe je bil dober, žal pa ga zaradi pretresov v samem bandu nismo mogli predstaviti v živo do leta 2014, ko pa se je že intenzivno ustvarjal material za prvi dolgometražni izdelek.

Ivan: Kakšno izkušnjo pa je predstavljalo ustvarjanje albuma The Enthronement Ov Diabolical Souls? Takrat sta se tudi pridružila Obscurum in Morgoth, če se ne motim?

Tako je. Takrat se je band oblikoval v celoto. Definitivno se v sami glasbi sliši prihod novih članov in pa tudi to je band res začel delati. Enthronement je dokaz, da smo se osebnostno med sabo odlično ujeli.

Ivan: Kakšne teme opeva Cvinger? Kje najdete inspiracije za besedila?

Tematsko se Cvinger nahajamo predvsem v okultnih ritualih in prepričanjih starih civilizacij do srednjega veka. In ti rituali so tudi glavna inspiracija.

Ivan: Corpse paint – kaj predstavlja vam?

Takrat dejansko postanemo Bagot, Lucerus, Obscurum in Morgoth.

Ivan: Kar me zelo veseli, je to, da ste najprej med drugim odigrali par datumov z Melechesh/Tribulation itd. Kako je prišlo do tega in kako je to vplivalo na vas kot bend?

Uspelo nam je navezati kontakt z agencijo Massive Music in ti so nas potem povabili na turnejo z Melechesh, ker so nas hoteli slišati v živo, z namenom, da se vzpostavi daljnoročno sodelovanje. Za sam band pa je bila ta turneja prvi ugriz v profesionalno življenje banda in kako poteka profesionalno organizirana turneja in kaj vse se od banda, ki je del tega, pričakuje.

Ivan: Oktobra se odpravljate na evropsko turnejo z Marduk in drugimi. Ali bo težko vsak večer razturati ob tako uveljavljenem bendu, kot je Marduk?

Turneja s takšnim bandom, kot je Marduk, je izpolnitev življenskih sanj vsakega člana banda. Zelo smo počaščeni, ker smo dobili to priložnost in bomo vsekakor pod pritiskom, vendar pa bojo koncerti čista uživancija.

Ivan: Kako se počutite kot novinci na turnejski sceni, če se tako izrazim. Ali še drži, da ljudje v večini primerov hodijo gledat glavne bende, pa predskupine le, ker so tam, ali pa ste že opazili, da ljudje pridejo tako zgodaj že prav zaradi Cvinger?

To, da imamo priložnost hoditi na turneje in igrati, je nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo in počutimo se odlično, hehe. Situacija izven Slovenije je drugačna, mentaliteta poslušalcev pa tudi. Prav vsak koncert, ki smo ga odigrali na turneji z Melechesh, je bil dobro obiskan. Ljudje so prišli poslušat čisto vse bande in udeležba na naših koncertih je bila takšna kot je doma še nismo izkusili.

Ivan: Kaj se dogaja z vašimi ostalimi bendi, kot sta Cordura in Obscurum?

Cordura in Obscurum tudi intenzivno delata na novem materialu. Obscurum je že predstavil svoj EP Hysteria, v kratkem pa sledi še izid drugega albuma Shaded. Cordura pa se tudi pripravlja na snemanje drugega albuma, ki bo izšel predvidoma na začetku prihodnjega leta.

Ivan: Kdaj vas lahko spet vidimo na domačih odrih?

V četrtek, 16. 7., igramo v Mariboru, drugih koncertov pa pred turnejo z Marduk še nimamo bookiranih.

twitter facebook