recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

intervju

27. 7. 2011  If you live HARDCORE ... 
V hardcore sem prišel iz thrasha! (Frank Novinec)

Večina, ki sledi novodobnemu hardcoru, metalu in miksu obeh, pozna bend Hatebreed, ki je zmetaliziral HC do take mere, da človek pozabi, da slayerski riffi niso sestavni del te glasbe, ampak da so prvotni riffi bili bolj ''youthoftodayevski'' ali pa ''blackflagovski'', ko se pa je HC lepo začel miksati z metalom, pa bolj ''cromagsovski'' ali ''agnosticfrontovski''. Hatebreed so izjemno aktivni, izjemno agresivni in izjemno iskreni. In to ne samo zaradi vokalov ali ritmov.

Hardcore to the max!

Običajno bi človek pričakoval, da lahko v Hatebreed največ pove multizaposleni človek, frontman Jamey Jasta. A včasih - da, včasih, ampak vseeno! - lahko veliko pove v kratkem času tudi navidez utrujeni kitarist, ki naj bi mu intervjuji bili zadnja muka oz. stvar, katero ne dela iz veselja, ampak, ker se ostalim ne da.

Ne Frank ''3 Gun'' Novinec, kitarist, ki v Hatebreed podira zidove od plate Supremacy dalje. Franka smo zakačili v Novi Gorici in si je - čeprav utrujen - vseeno vzel vsaj 10 minut časa, da pove kaj o HC-ju, metalu, življenju na cesti in še marsičem drugem. Frank je skupaj s Seanom Martinom, nato pa tudi z Wayneom Lozinekom še bolj utrdil agresivne riffe, ki ves čas skačejo med obema zvrstema, riffe, ki jih je v mladosti najprej našel v metalu, kasneje pa v hardcoru.

Če bi Ivan in jaz imela s seboj še Matevža, bi pogovor lahko stekel tudi o tem, kako je Frank bil član legendarnih Integrity, prav tako legendarnih Ringworm in še kako legendarnih Terror. Tako pa ni - je pa vseeno izredno zanimiv.

PS: Hvala Pijoeu za trud!!!

 

Avtor:
twitter facebook