recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

intervju

18. 3. 2012  Grind as Fuck 
''Moja brada je kar bujna, kajneda?!'' (Matthew Widener, Liberteer)

Pred časom smo pisali o človeku, ki je na ekstremni sceni naredil nekakšen prelom. Seveda govorim o človeku, ki je za svojo grindcore skupino uporabil nenormalne inštrumente in med njimi je izstopal bendžo. Kot tudi velja za grindcore, smo tudi na Profanity naredili sekundno hiter intervju s človekom, ki stoji za več kot le enim projektom, saj njegove ideje segajo dlje, kot si mislite. O zanimivem uporu proti britju brade nam je zaupal eden in edini Matthew Widener.

Matevž Weinberger Kovačič: ''One man grindcore band''! Zakon! Predstavi se in povej, kako ti je uspelo narediti tako super album ''Better To Die On Your Feet, Than Live On Your Knees'' povsem sam?

Matthew Widener: Ime mi je Matthew Widener. Sem precej spreten pri mikrofonu in mešanju glasbe ter dosti pogumen, da povem resnico na profesionalen način. Album sem naredil enostavno, a hkrati težko za nekoga, ki se na omenjene zadeve ne spozna.

MWK: ''Better To Die On Your Feet, Than Live On Your Knees'' je izredno jezno, anarhistično in anti-politično usmerjen album. Ali inspiracija prihaja tudi iz tvojih drugih aktivnih skupin (Cretin, Citizen)?
MW: Niti ne. Inspiracija prihaja iz mojih globokih frustracij in sveta, ki me obdaja. Od raznoraznih ljudi, ki podpirajo sistem in ignorirajo realnost. Osebno mi pomeni biti aktiven v skupinah, biti svoboden na način, da povem, kar hočem skozi mikrofon. Takoj, ko končam album, že razmišljam o novi zadevi.

MWK: Če sem prav zasledil, si bil tudi nekaj časa aktiven član skupine Exhumed. Kako je prišlo do tega in kako se je končalo?

MW: V zgodnjih 90-ih sem oboževal Exhumed. Oni so odprli vrata vsem tem novim death metal skupinam. Mislim, že same zgodbe te skupine so smešne. Na koncertih so bili oblečeni v barvne kratke hlače, bobnarjeva mama jih je budila in jih napotila na koncert, … no in po enem izmed njihovih koncertov, sem se v Berkleyu opogumil in pristopil do njih. Po nekaj urnem ''čvekanju'' so rekli, da potrebujejo basista in seveda sem bil takoj za. Tistih par let je bilo res super, ampak sem skozi čas zrasel v nesrečno in nemirno gmoto in motilo me je nekaj, za kar še sam nisem vedel. Mislim, da ni bilo vse skupaj o skupini, ampak moje osebno stališče. Kakorkoli že, … fantje v Exhumed ti sami lahko povedo, da nisem bil srečen in sem sam izstopil, ravno pred tem, ko so me hoteli sami odpustiti. Takoj po izstopu sem šel domov in se vpisal v vojsko! Mislim, da sem imel manjšo krizo.

MWK: Če se vrneva k albumu, … močan grindcore, pri katereme se opazi in sliši inspiracija Nasum in pri tem vem, da si velik oboževalec. Povej mi, kdaj si prvič slišal za Nasum in grindcore?

MW: V grindcore sem se vrgel okoli leta 1989, v srednji šoli. Lahko rečem, da so bila tisto Earache leta in kupil sem vsako izdajo omenjene založbe. Vem, da sem tisto leto odkril Napalm Death in Carcass, ampak Nasum sem odkril šele leta kasneje, ko sta mi Matt Harvey in Col Jones (oba Exhumed) pokazala Nasum in takrat sem rekel, to je super skupina. Imajo super groove, tehniko in razumejo celotno psihologijo grindcora.

MWK: Tvoji ostali dve skupini, Cretin ter Citizen, sta prav tako, kakor Liberteer podpisani pri založbi Relapse. Ali si kdaj razmišljal, da bi naredil 3-way split z Liberteer, Citizen ter Cretin?

MW: Priznam, da nisem! Do sedaj! Hvala za idejo. Čeprav, uporabil bi Citizen in Liberteer, ampak namesto Cretin bi raje uporabil še drugo mojo skupino The County Medical Examiners, kar pomeni, ponovno spet samo sebe.

MWK: Si kdaj razmišljal, da bi svoj stil preigravanja grindcora prišel na beardcore? (beard – brada, o.p.p. M.W.K.)

MW: Moja brada je kar bujna, kajneda?!

MWK: Hvala ti za tvoj čas. (B)last words …

MW: Hvala ti za hitra vprašanja! GRIND!

twitter facebook