recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

intervju

25. 8. 2011  Gehenna - Ljubezen je le korak do sovraštva 
''Holy Terror je starodavno prepričanje, da moramo živeti, da umremo in umreti, da živimo!'' (Mike Apocalypse)

Ko sem že v preteklosti govoril o holy terror skupinah, nisem mogel iti mimo skupine Gehenna (ne mešati z norveško ali švedsko zasedbo), saj gre tukaj za eno najbolj vodilnih in eno najbolj nasilnih skupin v zgodovini holy terror glasbe (za razliko od Shining, vodja benda, vokalist, Mike Apocalypse (Gehenna, Sangraal, ex-Gravehill ... ne zbada sebe, ampak ostale). O HC-ju, black metalu, rapu, Manchester Cityju in ostalem nam je Mike zaupal na svoj način …

MK:  Pozdravljen, Mike! Najprej se ti res moram zahvaliti, ker si si vzel čas za tale intervju. Pa začniva z negativnostjo in začetki kultne skupine, ki sliši na ime Gehenna. Kako je tema izoblikovala Gehenno?

MA:  Pozdravljen nazaj. Gehenna je kult, narejen pod vplivom enako mislečih ljudi, ki so videli svet bolnega in narejenega narobe. Hoteli smo narediti stvari na način, kot jih ni naredil še nobeden in takrat nismo slišali še nobene skupine, ki bi prakticirala takšen način ekstremne glasbe. Vsi, ki smo bili vključeni, smo hoteli narediti drugačno in kontroverzno eksistenco ekstremne glasbe, ki so se je ostali bali in izogibali. In seveda smo se držali tega (in se še zmeraj držimo, ko sem že pri tem), da nismo tukaj, da spoznavamo nove ljudi in sklepamo nova prijateljstva. Nismo tukaj, da delamo glasbo na način, ki jo hočejo slišati ostali, ''The Cult of the 7 Crowns'' je bil kreiran za uničenje vsega.

MK:  Aktiven si bil tudi v ostalih projektih, kot sta Gravehill, Sangraal … Je kakšna razlika med začetkom Gehenne in ostalimi projekti?

MA: Namen našega kulta je razširiti roke skozi celotno nebo in zasenčiti svet. Vsak član ''Cult of the 7 Crowns'' dela na tem, da naredi nekaj novega in različnega od prejšnjega projekta, seveda z namenom, da razširi kult. Vsi smo hoteli delati na novih področjih in delati na glasbi, katero smo hoteli delati. Glede projektov, v katere sem bil vključen, pa je zgodba enostavna: kar mi je veter povedal, sem naredil in bil rojen v tem.

MK: Skupaj z Gehenna si bil eden prvih, ki so spadali pod okrilje holy terror skupaj z Integrity, Ringworm, Catharsis … Kako gledaš na to? Kaj tebi osebno pomeni Holy Terror?

MA: Kaj mi pomeni holy terror? Kar piše … ''Holy'' in ''Terror''. Naš kult je kakor bogovi na tem svetu, ustvarjen, da se držimo načel in častimo. Smo kakor sila narave, obsedena z nadnaravnimi močmi straha življenja v srcih tistih, ki ne poznajo smrti.

Kaj je ta teror? Je zvok? Ne!

Je to kakšen življenjski stil? Ne!

Je simbol? Ne!

Je starodavno prepričanje, da moramo živeti, da umremo in umreti, da živimo! Te vojne nismo izbrali mi, ampak je vojna izbrala nas. Prav tako tebe, mene … vse tiste, ki to razumejo. In ti vem, da to razumeš …

MK: Osebno to razumem. Kaj pa ostali, ki ignorirajo resnico?

MA: So preslepljeni z lučjo, ki je ni.

MK: Če se vrneva k glasbi. Naštej mi nekaj skupin, ki jih obožuješ in zakaj?

MA: Vsi poslušamo različne zvrsti in različne izvajalce, ampak nekateri so bolj čaščeni kot ostali in bodo vedno ostali na vrhu. Skupine kot so G. I. S. M., U. G. K., Sodom, Lords of the New Church ne bodo nikoli dobile naslednika. Vedno so bili vodje in vedno bodo.

MK: Poleg ekstremne glasbe si tudi ogromen oboževalec rap/hip-hop zvrsti. Katero obdobje tebi osebno najbolj ustreza: 80', 90' ali današnje sranje?

MA: Obožujem vsako obdobje. Vsaka zvrst dobre glasbe govori tebi in ne ljudem, katere hočeš prepričati s takšno glasbo. Je ena tistih stvari, ki ti v življenju govori sama. Izbirati dobrega rap/hip-hop izvajalca je izredno težko, če jih naštejem par … zadnje čase ga izredno trga Juicy J, seveda ne bomo izpustili klasik, velikanov kot so Nas, Big Boi, Bun B, Ghostface … in celo mogoče nekaj novega sranja (smeh) Jon Connor, Apathy, Insects, Invinicle ... in tono ostalih.

MK: Naštel ti bom vodilne skupine različnih zvrsti, ti mi pa povej, kaj si misliš o njih in ali so res vodje.

MA: Začni…

MK: Integrity …

MA: Super skupina, ki vedno rine v svet neznanega in poskuša narediti nekaj več in vsakič je bolj zanimiva.

MK: Catharsis …

MA: Srednješolska politika in življenje nista primerna za takšno skupino. So izredno super ljudje in ponujajo enega najboljših bobnanj, kar sem jih v živo videl.

MK: Darkthrone …

MA: Pionirji svoje zvrsti. Delajo in vedno bodo delali glasbo, ki ustreza njim. Vsaka izdaja je klasika.

MK:  Ringworm …

MA: The Promise!!!

MK: Misfits …

MA: Stari Misfits, SUPER! Novi Misfits, ne hvala!!!

MK: Gangstarr …

MA: Hard to Earn je še vedno ena najboljših izdaj. Rest in Power, Guru.

MK: Group Home …

MA: Lil' Dap in Melachi bi se še vedno morala zahvaljevati DJ Premierju za produkcijo in podlage na albumu  Living Proof! Ta album ima ene najboljših skladb, ki so bile narejene v svetu hip-hopa. Neizkoriščena klasika.

MK:  Če še malo o novih skupinah, kot so Rot in Hell, Pulling Teeth … Kaj si misliš o njih glede na to, da niso vodje svoje zvrsti?

MA: Rot in Hell ter Pulling Teeth sta obe izredno zanimivi skupini. Poslušanje njihovih albumov je super in Pulling Teeth sem videl v živo in moram ti povedati, da je koncert bil enkraten, čeprav to za Rot in Hell ne morem reči, ker še nisem imel priložnosti gledati jih v živo. Sem pa bral, da potrebujejo novega pevca in ko sem že hotel iti na avdicijo, so mi povedali, da če hočem priti v Rot in Hell, moram začeti navijati za Manchester City in to je nekaj, kar ne morem narediti. I'm true blue, baby!!

MK: Ponovna izdaja  albuma Land of Sodom preko A389 Rec. ipd. A kdaj lahko pričakujemo nov material?

MA: Nov material je daleč od zaključka, ampak jeklo je še vedno v ognju in preden z vročim jeklom označimo Zemljo, bo preteklo še kar nekaj časa. Seveda svet ne bo imel mira pred COT7C, kajti sedaj bo izšel Integrity/Gehenna split 7'', potem je tukaj album moje nove skupine Penetration Panthers in The Black Sun Valley/Vermapyre split, ogromno enih stvar, ki bodo označile Zemljo. Moram pa ti povedati, da se naše izdaje nikoli niso držale roka izida, npr. pri Upon the Gravehill je trajalo kar 3 leta, da smo ga končali, potem Negotium … je trajal 2 leti, tako, da ...

MK: Kateri album torej v vsej tej glasbi je naredil Gehenno?

MA: Gehenna je naredila Gehenno. Narava nadnaravnega. Če pa že iščeva izvajalca, bi rekel, da je to Sam Chaplin in album My Father the Pop Singer. To mora slišati vsak!

MK: Mike, še enkrat ti hvala na tvojem času. Še zadnje besede za oboževalce negativnega HC-ja ter bralce Profanity.si …

MA: Ne bojte se ljubezni, ker je to prvi korak do sovraštva.

 

 

twitter facebook