Skip to content

Zaščita vaše spletne strani pred hekerji

  zaščita spletne strani

   V današnji digitalni dobi je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da je vaša spletna stran varna. Hekerji in zlonamerna programska oprema so vedno na preži in iščejo nove načine za okužbo in infiltracijo spletnih strani. Razlogov, zakaj lahko pride do vdora v spletno stran ali okužbe z zlonamerno programsko opremo, je veliko, vendar so med najpogostejšimi metodami, ki jih uporabljajo hekerji, vbrizgavanje SQL, navzkrižno skriptiranje spletnega mesta in ribarjenje.

  Vsiljevanje SQL

  Vbrizgavanje SQL je vrsta napada, pri katerem napadalec v spletno aplikacijo vstavi zlonamerno kodo, da bi pridobil dostop do osnovne podatkovne zbirke. To lahko stori na več načinov, na primer s prirejanjem vhodnih polj ali izkoriščanjem ranljivosti v kodi aplikacije. Napade z vbrizgavanjem SQL je zelo težko odkriti, zato je pomembno, da so vzpostavljeni močni obrambni mehanizmi.

  Navzkrižno skriptiranje spletnih strani

  Navzkrižno skriptiranje spletnega mesta (XSS) je vrsta napada, pri katerem napadalec v spletno stran vnese zlonamerno kodo, da bi jo izvedel v brskalniku žrtve. To lahko stori tako, da kodo vgradi v element na strani, na primer slikovno oznako ali polje obrazca. Napadi XSS se lahko uporabijo za ugrabitev uporabniških sej, vbrizgavanje zlonamerne kode v spletne strani ali preusmerjanje uporabnikov na zlonamerna spletna mesta.

  Spletne strani za ribarjenje

  Phishing je vrsta napada, pri katerem napadalec poskuša žrtev prevarati, da bi razkrila občutljive podatke, kot so gesla ali številke kreditnih kartic. To običajno stori tako, da pošlje elektronsko sporočilo, ki je videti, kot da prihaja iz zaupanja vrednega vira, na primer banke ali spletne trgovine. Elektronsko sporočilo pogosto vsebuje povezave, ki vodijo na lažna spletna mesta, ki so zasnovana tako, da so videti kot prava. Phishing napade je zelo težko odkriti, zato je pomembno, da ste previdni pri klikanju na povezave v e-poštnih sporočilih

  Hekerji in zlonamerna programska oprema lahko vašo spletno stran okužijo na veliko načinov. Med najpogostejšimi načini so vbrizgavanje SQL, navzkrižno skriptiranje spletnega mesta in goljufanje. Pomembno je, da imate vzpostavljene močne obrambne mehanizme za zaščito spletnega mesta pred temi napadi. Če menite, da je bilo vaše spletno mesto napadeno, je pomembno, da ukrepate hitro in tako zmanjšate škodo.